Bezobrazni dizajner Stefano Gabbana ponovno se našao u središtu skandala

Bezobrazni dizajner Stefano Gabbana ponovno se našao u središtu skandala
Foto: EPA

POLOVICA poznatog dizajnerskog dvojca Dolce & Gabbana, Stefano Gabbana ponovno je naišao na oštre osude kritičara na društvenim mrežama. 

Nakon što je zaradio gomilu osuda nazvavši Selenu Gomez ružnom, ovaj put otišao je korak dalje i uvrijedio cijelu jednu kulturu.

Povodom njihove revije koja se trebala održati u Šangaju, brend je pripremio nekoliko promotivnih videa koje više ne možete pronaći na njihovim stranicama, ali, srećom, nisu prošli nezapaženo. Naime, u jednom videu Kineskinja pokušava jesti talijansku hranu štapićima, ali joj to nikako ne uspijeva, čime su direktno ukazali na nesposobnost ovog naroda da se koriste vilicom i nožem. Sve je to skupa izgledalo kao jedna neukusna parodija, a nije pomogla niti tradicionalna kineska glazba u pozadini. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada) on

Ovaj ispad bi vrlo vjerojatno pao u zaborav da nije objavljen razgovor Stefana Gabbane s jednom djevojkom kojoj se ovakav pristup nikako nije svidio. U tom razgovoru Stefano je Kineze nazvao "smrdljivom ignorantskom mafijom" te dodao kako će u svim narednim intervjuima Kinu nazvati "zemljom govana". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada) on

Očekivano, ovakvo ponašanje izazvalo je gomilu komentara na društvenim mrežama, a čini se kako je i sam Stefano shvatio koliko je pretjerao. Naime, u vrlo kratkom periodu nakon što je neugodno iznenađena djevojka s kojom je Stefano razgovarao objavila razgovor, na službenoj Instagram stranici Dolce & Gabbana objavljena je obavijest da im je hakiran profil, a da se isto dogodilo i profilu Stefana Gabbane te da mole za razumijevanje jer "nemaju ništa osim poštovanja za Kinu i njezine stanovnike". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dolce & Gabbana (@dolcegabbana) on

Naravno, gotovo im nitko nije povjerovao, a kineska vlada otkazala je reviju. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara