Četiri pitanja koja si trebate postaviti kako biste lakše preboljeli prekid

Četiri pitanja koja si trebate postaviti kako biste lakše preboljeli prekid
Foto: Instagram

PREBOLJETI osobu s kojom ste planirali provesti ostatak života jedan je od najtežih izazova koje život donosi. 

Nasreću, prekid je jedna od onih stvari koju vrijeme zbilja liječi i koja vas može ojačati i unaprijediti u još bolju i snažniju osobu nego što ste ikada bili. Ako ste trenutačno u toj fazi, proces oporavka možete same ubrzati ako si postavite sljedeća pitanja kojima ćete, vjerojatno, razjasniti neke stvari u mislima i dati si poticaj da krenete dalje. 

"Jesam li preuzimala odgovornost za svoje postupke?"

Preuzimanje krivnje kada zbilja jest bila vaša krivica iznimno je bitan postupak u svakom odnosu, posebice ako je to bio jedan od problema s jedne ili s obje strane u vezi. To će vam ukazati na nešto na čemu morate poraditi u budućnosti i shvatit ćete da u svakom odnosu morate biti u potpunosti prisutni i poštovati druge jer, naravno, očekujete da druga osoba poštuje i vas. 

"Je li sve bilo onako kako je trebalo biti?"

Nitko i ništa nije savršeno, ali ako same sebi objasnite da jedna zdrava veza ne treba izgledati onako kako je vaša izgledala, to će vam pomoći da prestanite tugovati na dnevnoj bazi i shvatite da vas vaša prava romansa tek očekuje. 

"Jesam li poštovala sebe u vezi?"

Vrlo često u vezama počnemo raditi kompromise zbog partnera koje nas brzo dovedu do toga da sve činimo onako kako on to želi. Zapitajte se jeste li mislile na svoje dobro, jeste li sebe stavljale na prvo mjesto i jeste li poštovale sebe onako kako želite da vas drugi poštuju. Ako je odgovor na neko od ovih pitanja negativan, ubrzo ćete shvatiti da je prekid bio jedini ispravan potez. 

"Što sada?"

Nakon što izgovorite ovo pitanje, shvatit ćete da je pred vama jedan sasvim novi svijet mogućnosti i slobode. Vrijeme je da prestanete misliti na prošlost i da otvorite vrata budućnosti, novim hobijima, pustolovinama i raznim stvarima koje će vam "nahraniti" dušu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara