Činite si medvjeđu uslugu: Ovo su jasni znakovi da koristite pogrešnu kozmetiku

Činite si medvjeđu uslugu: Ovo su jasni znakovi da koristite pogrešnu kozmetiku
Foto: Instagram

PONEKAD je zaista iscrpljujuće pronaći proizvode koji potpuno odgovaraju vašoj koži.

Sigurno ste barem jednom bacili novce u vjetar poslušavši savjet prijateljice i kupivši kremu koja navodno čini čuda na iscrpljenoj koži. Nažalost, baš u vašem slučaju je potpuno zakazala i ostavila iza sebe kaos koji je još teže popraviti nego ono prvobitno stanje.

No postoji nekoliko jasnih znakova koji će vam na vrijeme signalizirati da koristite kozmetiku koja vam nimalo ne odgovara.

1. (Pre)intenzivan miris

Iako na prvi pogled izgleda da miris kreme nikome nije važan, ako je miris veoma jak, to može biti pokazatelj da je krema koju ste kupili puna kemikalija. Ako imate osjetljivu kožu (pa čak i ako vaša koža nije preosjetljiva), takve proizvode biste trebali izbjegavati. 

2. Neugodan osjećaj na koži

Peckanje ili svrbež pravi su alarm da ovaj proizvod nije za vas. Kako biste spriječili iritaciju, trebali biste odmah isprati proizvod s kože. 

3. Akne

Ako se nakon korištenja kreme pojavi problem s aknama ili miteserima, krema koju koristite vjerojatno je preteška za vašu kožu i začepila vam je pore. 

4. Ne odgovara vam na svim dijelovima lica

Većina ljudi ima mješovitu kožu, što znači da im je koža na nekim dijelovima lica suha, na nekim masna, a na nekim normalna. Ako i vi imate ovakvu kožu, normalno je da vam jedna krema neće odgovarati na svim dijelovima lica podjednako pa je najbolje da kombinirate nekoliko proizvoda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara