Depilacija kod kuće: Riješite se neželjenih dlačica učinkovitom pastom od 4 sastojka

Depilacija kod kuće: Riješite se neželjenih dlačica učinkovitom pastom od 4 sastojka
Foto: Instagram

DOSAD ste već sigurno čuli za egipatsku depilaciju šećernom pastom, no jeste li je ikada isprobali?

Ako inače niste bili pobornik "uradi sam" kozmetičkih preparata, pravo je vrijeme da postanete, a vjerujemo da ćete nakon isprobavanja ove paste ubuduće prestati trošiti novac na sredstva za depilaciju.

Pomoću nje možete ukloniti baš sve neželjene dlačice s tijela - od onih na licu do dlaka na nogama, a mnoge žene koje su je isprobale i redovito je koriste tvrde da ne ostavlja crvenilo na koži. Zvuči sjajno, zar ne?

A s obzirom na to da na internetu postoji hrpa različitih varijanti šećerne paste, pregledali smo ih na desetine, a kod svih smo uočili četiri temeljna sastojka. Evo što vam je potrebno:

2 šalice šećera

1/4 šalice limunova soka

1/4 šalice vode

1 žličica meda

Priprema:

Šećer uspite u lonac i stavite da se kuha na srednje jakoj vatri uz neprestano miješanje. Kada se šećer počne rastapati, dodajte limunov sok, vodu i med, i ostavite da se kuha još 5 do 10 minuta na laganoj vatri te nastavite miješati. Kada smjesta poprimi crvenkasto-zlatnu boju, maknite lonac sa štednjaka i nastavite energično miješati dok ne nestane pjena s površine. Smjesu zatim, dok je još topla, prelijte u staklenu posudu. Pasta je spremna za upotrebu kada se ohladi.

Način upotrebe:

Odvojite komad veličine oraha te ga prstima omekšajte i oblikujte u kuglicu. Zatim je razvlačite prstima dok ne poprimi svjetliju boju i nanesite na dio tijela koji želite depilirati, suprotno od smjera rasta dlačica. Bitno je da pastu nanosite na suhu kožu. Brzim potezom povucite pastu, ovaj put u smjeru rasta dlačica kako biste ih uklonili. Ponovite postupak dok ne uklonite sve željene dlačice, a istu kuglicu paste možete koristiti se dok se ne počne lijepiti za prste. Zatim, po potrebi, oblikujte drugu. 

Ako je pasta pretvrda, na nekoliko minuta stavite posudicu u kojoj stoji u drugu posudu s vrućom vodom kako biste je omekšali. Ako je, pak, premekana, stvrdnut će se u frižideru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara