Etno rokerice: Zimska kolekcija A´marie

Etno rokerice: Zimska kolekcija A´marie

Foto: Press Foto

OVE sezone Anamarija Brkić obrađuje nekolicinu utjecaja i svojim ih prepoznatljivim rukopisom promišljeno spaja u eklektičnu fluidnu cjelinu. Ne zazirući od naoko oprečnih elemenata, kroz beskompromisno urbanu liniju dizajnerica tako nenametljivo provlači dozirane etno motive. Dosljedno istražuje teksturirane jednobojne materijale, a prvi put i svilu, odnosno vunu protkanu konkretnim šarenim nitima.

U novoj kolekciji A'marie linije su čiste, s čestim asimetričnim intervencijama i minuciozno obrađenim detaljima te finom senzualnošću u fokusu. Kreatorica se u ovoj kolekciji usredotočila na izduženu siluetu.

Pletenina i pamučne košulje spojene su u jedinstvene komade pa ispod vesti, tunika i haljina proviruju ušiveni slojevi tkanina koji aludiraju na spoj različitih odjevnih predmeta u jednome, a dizajnerica je time naglasila višeslojnost kao glavni element kolekcije. Asimetrično krojene tunike tako su "produžene" mini-suknjama, a ispod kratkih hlača od vunenog buklea proviruju džepovi decentno ukrašeni aplikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upravo su aplikacije s blagim rokerskim utjecajem još jedan motiv kolekcije jeseni i zime 2011. Dizajnerica ih katkad ubacuje diskretno, tek kao nenametljiv detalj, a katkad upadljivije kako bi njima naglasila komad nakita, odnosno remena na haljini. Katkad ih i dodaje na svilu, bukle ili kašmir čime stvara potpuno novu tkaninu.

Čipka se, s druge strane, pojavljuje tek kroz citate, i to u vidu printeva na vunenom štofu te kao motiv na raznobojnim naušnicama od inoksa koje su, uz pletene kožne narukvice, dominantni komadi aktualne linije nakita.

Nakon nekoliko sezona stanke, uz kolekciju su ponovno dostupne i pripadajuće torbe, nastale u suradnji s dizajnericom Majom Srkulj.

Uz modele pisma, u liniji torbi "Maja za A'marie" pojavljuju se i dnevne varijante na kojima su aplicirani detalji u tkaninama iz upravo predstavljene kolekcije odjeće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara