Evo kako na obziran način možete reći svojem partneru da trebate prostora

Evo kako na obziran način možete reći svojem partneru da trebate prostora
Foto: Instagram

TO što vam je potreban prostor ne znači da ne volite svog partnera ili da je vaša veza u krizi.

Kako piše Your Tango, neki ljudi jednostavno vole imati više slobodnog vremena od drugih ili se osjećaju kao da ih druga osoba guši. 

Upravo je zato jedini ispravan postupak otvoren razgovor s partnerom u kojem ćete mu objasniti zašto vam je potrebno dodatno vrijeme za vas, a evo kako ćete postići da on teče najbezbolnije. 

Otvoreno recite što želite 

Nemojte okolišati, već otvoreno recite partneru što želite. Objasnite mu zašto vam je potreban prostor i vrijeme koje ćete provesti same te mu predložite da i on isplanira svoje slobodno vrijeme na najbolji način. 

Nemojte to pretvoriti u svađu

Jasno, takva situacija može biti prilično stresna i možda uvredljiva za drugu osobu. Ipak, ako to objasnite lijepo i smireno, nema potrebe da se ta situacija pretvori u prepirku. 

Dopustite im da vas pitaju sve što ih zanima

Možda vaš partner ne razumije zašto vam je potreban prostor stoga je jedino fer da mu dopustite da vas pita sve što ga zanima kako bi bolje shvatio vaše stajalište. 

Napravite kompromis

Ako vidite da je zahtijevanje dodatnog prostora na neki način povrijedilo vašeg partnera, nemojte to ignorirati. Iako se možda nećete vidjeti tog dana, nemojte mu zaboraviti poslati poruku kako bi se uvjerio da vam je i dalje stalo. 
 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara