Hajdučka trava za zacjeljivanje rana: Jeste li znali da se od nje radi i balzam?

Hajdučka trava za zacjeljivanje rana: Jeste li znali da se od nje radi i balzam?
Foto: Promo

OSIM što biljka stolisnik, poznat i kao hajdučka trava, pozitivno djeluje na oštećenu i nadraženu kožu, čaj koji se nerijetko od nje pripravlja može biti rješenje za vaše menstrualne tegobe.

BEZ obzira na to jeste li mlada žena sklona neredovitim menstruacijama ili žena kojoj upravo nastupa razdoblje menopauze, stolisnik je biljka o kojoj biste trebali znati puno. Ova je biljka poznata kao ''ženska biljka'', posebice zbog svog blagotvornog djelovanja na ženski reproduktivni sustav pa se najčešće koristi kod menstrualnih bolova.

Zbog aktivnih sastojaka ublažava neugodne simptome tijekom menstrualnog ciklusa i menopauze. Također, stolisnik je vrlo cijenjena biljka za ublažavanje želučanih tegoba, ali i kod tegoba vezanih uz napuhavanje. Od stolisnika se radi čaj, mast, mješavine, ali i balzami. U obliku balzama, hajdučka trava blagotvorno djeluje na osjetljivu i upaljenu kožu. Zapravo, ono što ova biljka čini našem trbuhu, čini i našoj koži, umiruje ju. Također, stolisnik potiče obnavljanje kože pa je osobito pogodan za tretiranje ožiljaka. Svojim smirujućim djelovanjem ublažava crvenilo i druge znakove nadražene kože.

Sve biljne suplemente i dodatke prehrani najbolje je uzimati preventivno. Ako određeno stanje već nastupi, isti mogu pomoći u olakšavanju simptoma. Također, važno je pripaziti da kupujete proizvod poznate marke koja se nalazi na europskoj listi odobrenih sastojaka kako biste bili sigurni da se radi o kvalitetnom i učinkovitom sastojku te pripravke koji sadrže samo one sastojke čija je djelotvornost klinički dokazana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara