Hit knjiga: Šarmantno putovanje u Kopenhagen junakinje koja istražuje hygge

Hit knjiga: Šarmantno putovanje u Kopenhagen junakinje koja istražuje hygge
Foto: Instagram

O danskom se hyggeu već mnogo pisalo, a piše se i dalje jer „ima tu nešto”. Taj neuhvatljivi pojam koji se ne može adekvatno prevesti zaintrigirao je mnoge. Oni otvorenija uma odmah su učinili neke izmjene u svome domu i stilu života, te na svoju radost shvatili da se ne radi samo o trendu. Oni drugi, kritičari, ostali su nesretni kao i prije. Što ćete vi odabrati za sebe? Uskoro ćete imati prilike pročitati jedan roman koji vam može pomoći u odabiru.

Roman „Mali kafić u Kopenhagenu” (engl. “The Little Cafe in Copenhagen”), autorice Julie Caplin, uključuje među svoje likove obje kategorije ljudi. Skeptični novinar koji ne može ni čuti za hygge, entuzijastični stručnjaci za uređenje interijera, te jedna PR agentica koja ih vodi na putovanje u Kopenhagen kako bi istražili o čemu se radi. Negdje se skriva i ljubavna priča, ali to ćete morati potražiti sami u knjizi. 

Roman će se za desetak dana pojaviti na policama hrvatskih knjižara, a mi vam premijerno predstavljamo veselu naslovnicu.

„Dobro došli u mali kafić u Kopenhagenu gdje sve miriše na cimet, vruća je čokolada glatka poput svile, a romantika čeka iza svakog ugla…

Život u Londonu donio je Kate Sinclair upravo ono što je oduvijek željela: uspjeh, glamur i šarmantnog dečka. I sve je dobro dok joj taj dečko iza leđa ne ukrade posao za kojim je čeznula. Slomljena srca i nesigurna, Kate mora pobjeći i ponovno pronaći smisao života.

Prilika se ukaže kada danski klijent ponudi Kate putovanje u Kopenhagen kako bi otkrila tajnu danske sreće i osmislila kampanju za njegovu novu robnu kuću u Londonu.

Noćne šetnje prekrasnim ulicama danskoga glavnog grada, svijeće i udobni naslonjači pomoći će Kate da otkrije kako se živi „na danski način“. No hoće li joj tajne hygge donijeti ispunjenje za kojim je oduvijek tragala?”

Za ovu knjigu kažu da je smiješna i slatka poput zagrljaja, a roman je i svojevrstan uvod u autoričin serijal koji će istraživati različite gradove i lokacije koji nam zaokupljaju maštu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara