Hrvatska dizajnerica Kristina Burja predstavila eko kolekciju u Abu Dhabiju

Hrvatska dizajnerica Kristina Burja predstavila eko kolekciju u Abu Dhabiju

Foto: Press Foto

KRISTINA Burja zabilježila je novi modni uspjeh u dalekom Abu Dhabiju.

Tamo je predstavila novu eko kolekciju za svoj brand Krie, ekskluzivno osmišljenu za projekt "Abu Dhabi fashion sustainability experience", na kojem su nastupila probrana svjetska dizajnerska imena, a koja imaju viziju o boljoj budućnosti modne industrije.

U novoj kolekciji Kristina je koristila reciklirani poliester i poliamid i organski pamuk pa su tako njezine prepoznatljive aplikacije na tkaninama od ekološki prihvatljivih materijala.

"Velika je čast biti prepoznat i pozvan na ovakav modni događaj koji ima misiju osvijestiti ljude o važnosti održivog razvoja. Vjerujem da kvalitetan proizvod može biti dostupan svima, a ne samo pojedincima, da može izgledati dobro i poticati održivi razvoj. Ništa nije za baciti, sve je iskoristivo i može se reciklirati." - rekla je Kristina Burja.

Mediji koji su pratili događaj opisali su Krie kolekciju kao stvorenu za boginje jer je Kristina predstavila raskošne, fluidne haljine ukrašene zlatnim detaljima, koje su se odlično uklopile u ambijent predivnog Abu Dhabia, koji odiše luksuzom i neopisivom ljepotom pustinje.    
Posljednjeg dana modnog događaja , na zahtjev organizatora, Kristina se modnoj eliti predstavila još jednom revijom koja je presjek posljednjih kolekcija u kojima prevladava eko koža, čipka i baršun. 

Poruka ovog svjetskog projekta je da svi sudionici  u modnoj industriji trebaju voditi svoje tvrtke tako da čine dobro za okoliš, zajednicu ali i za sebe.

"Samo treba uložiti malo truda za bolju budućnost svih nas, a ovo je pravi trenutak!" – zaključila je Kristina Burja nakon odličnog nastupa u Abu Dhabiu.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara