Istina o hladno prešanim uljima: Kako pomažu našoj koži?

Istina o hladno prešanim uljima: Kako pomažu našoj koži?
Foto: Promo

POSTUPAK hladnog prešanja se koristi kako bi se iz sirovine izvukao maksimum nutritivnih vrijednosti. Tako dobivena ulja se zatim koriste u prehrambenoj industriji, ugostiteljstvu, ali i u izradi kozmetike.

Između ostalih, ulje ploda divlje ruže i ulje sjemenki marelice su upravo primjeri kako se kvalitetnim procesom hladnog prešanja dobivaju ulja koja pogodno djeluju na našu kožu. Svaka je žena barem u nekom trenutku svog života, bilo zbog trudnoće ili naglih promjena u težini, imala probleme s formiranjem strija na vidljivim dijelovima tijela. Hladno prešano ulje ploda divlje ruže regenerira kožu te pomaže u procesu borbe protiv strija i manjih ožiljaka.

Također, ako imate 18 godina i uporno se pitate kad će te akne više nestati s vašeg lica, ulje ploda divlje ruže može biti rješenje budući da je pogodno za njegu masne kože te reducira lučenje suvišne masnoće koja uzrokuje nastanak akni. S druge pak strane, zima koja je na izmaku za sobom ostavlja tragove, najčešće u obliku suhe i oštećene kože lica i ruku. Ulje sjemenki marelice posebno hrani baš takve tipove kože, a istovremeno poboljšava njenu elastičnost te ju hrani, a koža postaje meka i podatna. 

Sve biljne suplemente i dodatke prehrani najbolje je uzimati preventivno. Ako određeno stanje već nastupi, isti mogu pomoći u olakšavanju simptoma. Također, važno je pripaziti da kupujete proizvod poznate marke koja se nalazi na europskoj listi odobrenih sastojaka kako biste bili sigurni da se radi o kvalitetnom i učinkovitom sastojku te pripravke koji sadrže samo one sastojke čija je djelotvornost klinički dokazana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara