Istraživanje pokazalo da je tvrtka Chanel najpoželjnije radno mjesto u modnoj industriji

Istraživanje pokazalo da je tvrtka Chanel najpoželjnije radno mjesto u modnoj industriji

Foto: Chanel, Giphy

KAMO nakon fakulteta? Na glamurozni posao kod nekog razvikanog dizajnera, kaže velik broj djevojaka koje sanjaju o svom mjestu u modnoj industriji.

Premda svi znamo kako je rad u modnoj industriji, pogotovo na nižim funkcijama itekako naporan i iscrpan, brojne djevojke spremno čekaju svoj red za razvrstavanje pribadača i nošenje kava "velikim facama". Uz mogućnost napretka, naravno.

Portal WWD odlučio je provesti istraživanje među studentima iz vodećih modnih škola te doznati koje bi radno mjesto za njih bilo idealno.

Koja je tvrtka na broju 1? Chanel, naravno!Nakon Chanela, najpoželjnija mjesta za rad su grupacija LVMH i kuće Christian Dior, Alexander Wang i Diane von Furstenberg.

Istraživanje je pokazalo i kako mladi najviše žele raditi u fimama koje imaju bogato nasljeđe te pozitivnu radnu okolinu, i da ih jako zanimaju tvrtke koje dopuštaju napredovanje i osobni razvoj.

U obzir uzimaju i imidž branda, a djevojke gledaju i kako su njihovi mogući poslodavci nastrojeni kad je feminizam u pitanju.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara