Izračunaj svoj tip građe

Izračunaj svoj tip građe

Foto: RedBook

SVI smo mi rođeni s određenim tjelesnim karakteristikama koje niti jedna vježba ili dijeta nikada neće promijeniti, a jednom kad otkrijete kojem tipu građe pripadate naučit ćete i na što se trebate fokusirati kako bi izgledale besprijekorno.

Niste li zadovoljne svojim odrazom u ogledalu, a iz kabine u trgovinama uglavnom izlazite vraćajući naramak stvari koje ste isprobavale, krajnje je vrijeme da promijenite pristup. Vaše tijelo nikako ne bi smjelo biti razlogom za očaj jer uvijek možete intervenirati tjelovježbom, odgovarajućim tipom prehrane ili naprosto odjećom koja će laskati vašoj figuri. Izbor konstrukcije i krojeva koji vam najbolje odgovaraju zapravo je puno jednostavniji no što mislite. Dovoljno poznavati svoje mjere i nastojati ih vizualno uskladiti kako bi djelovale proporcionalno. Ako ste dakle tip kruške i imate mala prsa i veće bokove tada ćete birati košulje s volanima, široke kragne i sve što će gornji dio vašeg tijela učiniti vizualno većim, odnosno proporcionalnim s bokovima. Naravno, malo će se vas 100 posto pronaći u jednom od pet tipova jer ste ili visoke ili niske, imate duge ili kraće noge i trup i tako dalje. Konačno, kad je riječ o našem vlastitom tijelu teško je biti objektivan i uglavnom smo previše kritične. Zato je najbolje problemu pristupiti egzaktno i uzeti metar u ruke.

TREBAT ĆE VAM: zapisani rezultati mjerenja prsa, struka i bokova, kalkulator, papir i olovka.

Podijelite mjere bokova sa mjerama struka (bokovi/struk)
Podijelite mjere prsa sa mjerama struka (grudi/struk)
Podijelite mjere struka sa mjerama bokova (struk/bokovi)
Podijelite mjere struka sa mjerama grudi (struk/grudi)

KAKO SE IZMJERITI: mjerite se nakon jela, ručka ili večere, kako bi brojke bile što realnije, a kod mjerenja uvijek izdahnite.

Izmjerite grudi opasujući se metrom ispod pazuha preko sredine grudnog koša što je obično na bradavicama.
Širina struka mjeri se postavljanjem metra 2,5 centimetra iznad pupka
Kukove mjerite na mjestu gdje su najširi

REZULTATI:

Jabuka - ako je rezultat računice struk/grudi ili struk/bokovi veći od 0,75 a grudi šire od bokova
Kruška - ako računica bokovi/struk izbaci brojku veću od 1,25 a dijeljenje struk/grudi je iznad 0,75
Pješčani sat - ako vam se mjere prsa i bokova razlikuju plus - minus do pet centimetara a dijeljenje struk/bokovi i struk/grudi imaju rezultat manji od 0,75
Pravokutnik - ako je dijeljenje struk/bokovi i struk/grudi iznad 0,75 a mjere grudi i bokova razlikuju se za plus - minus do pet centimetara
Jagoda - ako dijeljenjem prsa/struk dobijete rezultat iznad 1,25 a za dijeljenje struk/bokovi bude veći od 0,75

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kruška

Bokovi i bedra centralni su dio vašeg tijela na koji se trebate fokusirati kako bi odvratile pažnju promatrača od oblih bedara na gornji dio tijela. Drugim riječima, gornjem dijelu morate odjećom dati na volumenu (volani, krojevi rezani ispod prsa i slično) kako bi vaš struk izgledao još uži, a bokovi i guza bili u simetriji s grudim košem i ramenima. Ovaj je tip građe poznat i kao trokut.

Jagoda

Široka ramena i/ili velika prsa i uski bokovi ono su što se danas smatra najpoželjnijom tjelesnom konstrukcijom. Uski bokovi i široka ramena mogu vam dati atletski, pa čak i dječački izgled. Pune suknje i hlače širokih nogavica dodat će vam obline tamo gdje možda nedostaju i uskladiti vaše tjelesne proporcije. Ovaj je tip građe poznat i kao obrnuti trokut.

Pravokutnik


Ramena i prsa iste su ili otprilike iste veličine kao i bokovi, struk nije naglašen i samo je 2,5 do 20 centimetara uži od prsa. Imate snažnu figuru i kad skupljate kile višak se ravnomjerno raspoređuje po tijelu. Ovakva je građa inače tipična za žene kako stare, nakon poroda i kad se debljaju. Trik je u tome da naglasite struk kako biste dobili obline i nosite suknje iznad ili do koljena, ništa duže.

Pješčani sat

Ova se vrsta građe smatra idealnom zbog skladnih proporcija.  Gornji i donji dio tijela u istoj su mjeri a za razliku od kruške i jagode kod vas ne postoji dio tijela koji odvlači pažnju. Osim vašeg uskog i ženstvenog struka, naravno. Idealna ste lutka za odijevanje jer kreatori se ubijaju od posla kako bi svojim krojevima stvorili upravo ovakvu konstrukciju za svaku ženu. Na vas sve ide, a strukiranim krojevima i remenjem naglasit ćete svoju ženstvenu figuru

Jabuka


Vama kao da se sve nakuplja oko struka zbog čega vaš gornji dio tijela izgleda veći od donjeg. Često se ova građa pogrešno smatra bujnom i rezerviranom samo za one sa prekomjernom težinom, no isti tip građe imaju Angelina Jolie i Nicole Kidman. Izdužite svoje tijelo dekolteom rezanim u V i dugačkim, okomito položenim printom i detaljima. Pazite na svaki dekagram.

Izvor: http://thebestshophr.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara