Jessica Simpson optužila Natalie Portman za posramljivanje

Jessica Simpson optužila Natalie Portman za posramljivanje
Foto: EPA, EPA-EFE

ČINI se kako ni slavnim osobama ništa ne može proći nezapaženo. 

Naime, u jednom intervjuu Natalie Portman izjavila je da je, kada je bila tinejdžerica i vidjela Jessicu Simpson na naslovnici časopisa u bikiniju s napisanom izjavom u kojoj je stajalo "Još uvijek sam djevica", bila poprilično zbunjena i nije joj bilo jasno što je Simpson tim htjela poručiti mladim djevojkama. 

Jessica je ovu izjavu shvatila kao posramljivanje i odmah odlučila javno reagirati: "Natalie, bila sam razočarana kada sam jutros pročitala tvoju izjavu da te zbunila moja slika u bikiniju i činjenica da sam 1999. godine još uvijek bila djevica. Kao javne osobe, obje dobro znamo da slika o nama nije uvijek pod našom kontrolom te da nas industrija u kojoj radimo često pokušava staviti u određeni okvir i definirati nas. Ipak, ja sam naučena biti svoja i poštovati načine na koje se žene odlučuju izražavati. Upravo zato sam vjerovala tad i vjerujem i sad da izgledati seksi u bikiniju i ponositi se svojim tijelom ne znači nužno simbolizirati seks. Uvijek sam prihvaćala to što sam uzor ženama i što im mogu pokazati da mogu izgledati kako god žele, nositi što god žele i seksati se ili ne seksati ako žele i s kim žele. Moć leži u nama kao pojedincima. Moja praksa je nikada ne posramiti druge žene zbog njihovog izbora. Nakon sjajnog rada koji radiš za žene, ohrabrujem te da ti učiniš isto kao i ja."

Natalie se odlučila ispričati Jessici zbog nenamjerne uvrede i odgovorila joj je na njezinu objavu na Twitteru. 

"Jessica, hvala ti na tvojim riječima. U potpunosti se slažem s tobom da bi se svaka žena trebala odijevati kako želi i ponašati kako želi da pritom ne bude osuđivana. Ono što sam ja svojim riječima htjela reći je da sam bila zbunjena kao tinejdžerka koja odrasta u javnosti i prima sve te pomiješane medijske poruke o tome kako bi se djevojke i žene trebale ponašati. Nisam imala namjeru posramiti te i žao mi je ako su te moje riječi povrijedile. Prema tebi gajim samo poštovanje, kao i prema tvom talentu i prema tvom glasu koji koristiš kako bi ohrabrila i osnažila žene diljem svijeta", napisala je Natalie.

Jessica nije odgovorila na njezinu poruku, ali pretpostavljamo da će prihvatiti ovu iskrenu ispriku. 
 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara