Jeste li čuli za kozmetički post? Evo zašto je idealno vrijeme da ga isprobate

Jeste li čuli za kozmetički post? Evo zašto je idealno vrijeme da ga isprobate
Foto: Instagram

KOZMETIČKI post ili detoks jedan od je brojnih beauty trendova za koje smo doznali zahvaljujući Instagramu, gdje je prije otprilike pola godine bio neizbježna tema, a sada se, zbog novonastale situacije, ponovno počelo dosta pričati o njemu.

Evo i o čemu se točno radi.

Ideja se temelji na tome da moderne žene pretjeruju s korištenjem proizvoda za njegu i čišćenje lica zbog kojih koža više ne pamti kako treba voditi računa o sebi pa se ženama savjetuje da se na određeno vrijeme odreknu svih kozmetičkih proizvoda ili barem dijela njih, kako bi potaknule bolji rad prirodnog sustava održavanja kože, piše Cosmopolitan.

Izolacija je idealno vrijeme za isprobavanje ovog trenda jer se trenutno ne morate ni šminkati, a kozmetički post podrazumijeva i izbacivanje make-upa

Pristalice ovog trenda, među kojima su i brojni eksperti za kožu, ističu kako je ovo najbolji način za detoks lica i poticanje proizvodnje prirodnih ulja, što će rezultati čišćom, sjajnijom i, na kraju krajeva, ljepšom kožom.

S druge strane, postoje i oni koji ga, na temelju svog iskustva, ne preporučuju jer je u njihovom slučaju rezultirao dehidriranom i oštećenom kožom.

Uzevši to u obzir, ako ga planirate isprobati, možda bi najbolje bilo da krenete s izbacivanjem samo jednog proizvoda iz svoje beauty rutine da vidite kako će kozmetički post djelovati na vašoj koži.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara