Kada većina parova prvi put kaže "volim te"?

Kada većina parova prvi put kaže "volim te"?

Foto: Luxottica

KADA je to "normalno"?

Ljudi su različiti: kod nekih, zaljubljivanje je prilično brz proces, dok kod drugih on ide puno sporije. Upravo zato, neki nemaju problem s tim da one dvije male slatke riječi kažu prilično rano u vezi, dok neki vole pričekati. No, koliko je normalno čekati, dok se one ne izgovore?
 
To je zanimalo i popularnu online dating stranicu Match.com, koja je provela istraživanje na 2000 Britanaca, žena i muškaraca, no usput je ispitanicima postavljeno i pitanje koliko je normalno čekati na prvi seks, ali i postati službeni par na društvenim mrežama.
 
Što se tiče izgovaranja prvog "volim te", prosječno vrijeme je 5 mjeseci. To je ujedno i vrijeme, koje je potrebno parovima da promijene svoj ljubavni status na Facebooku ili objave nešto na toj društvenoj mreži, jer tada znaju na čemu su i žele da cijeli svijet sazna za njihovu sreću.
 
No, toliko se ne čeka i sa seksom: 27 posto njih čeka svega jedan ili dva tjedna. Za neke čak držanje za ruke dolazi nakon seksa, i to njih 34 posto. Što se tiče upoznavanja partnera s prijateljima, 60 posto njih to napravi u prvih mjesec dana veze.
 
Kada su u pitanju ozbiljnije stvari, poput zaruka, prosječni par čeka otprilike drugu godišnjicu veze, za vjenčanje treću, a za osnivanje obitelji četvrtu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Prema rezultatima istog istraživanja, žene upoznaju partnera  s 25 godina, a muškarci s 28. No, ako si prošla te godine te si i dalje single, nemoj se uzrujavati. Samo 50 posto ispitanika je upoznalo svoje partnere u 20-ima.
 
Što kažete na rezultate?
 
 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara