Kako do punijih usana prirodnim putem by Kornelija Slunjski

Kako do punijih usana prirodnim putem by Kornelija Slunjski

Foto: Privatne fotografije

VELIKE, pune usne i dalje su senzacija te nas je zanimalo kako postići takav efekt bez korištenja plastičnog kirurga. 

Naša domaća vizažistica s inozemnom adresom Kornelija Slunjski vam otkriva neke od trikova koje možete koristiti kako biste dobili dojam punijih usana. Ako do sada niste znali kako do punijih usana bez injekcija, pročitajte sljedeće savjete.
 
 

A post shared by Kornelija Slunjski (@kokobeaute) on

 
Pripremite nekoliko make-up proizvoda: olovku za usne, dva ruža i sjajilo. Kornelija se odlučila za prirodne, nude boje.
 
OLOVKA ZA USNE: Ako želite nude look, posegnite za olovkom za usta koja je nijansu-dvije tamnija od vaših prirodnih usana. Krenite obrubljivati u kratkim i preciznim pokretima. Osim što će to pomoći da vam usta izgledaju punije, može i vizualno popraviti i asimetriju. Pratite liniju sve do vrha gdje se usne spajaju (cupids bow) i donjoj sredini vaših usana. Na ta dva dijela možete precrtati usne, no pazite da ne pretjerujete. Ako osjetite da crtate po koži, to je znak da ste otišli predaleko. Imate li problema s nanošenjem ruža, lagano se nasmijte - tako će vam se usne zategnuti, linija će biti vidljivija te će biti i lakše vidjeti gdje trebate nanijeti olovku. 
 
RUŽ broj 1: Vrijeme za nanošenje prvog ruža. Nijansa koju odaberete treba biti slična olovki koju ste koristili da se sve lijepo izblenda. Možete (ali i ne morate) nanijeti ruž samo na vanjski dio vaših usana te ostaviti dio u sredini jer ćete tamo nanijeti sljedeću nijansu. 
 
 
RUŽ broj 2: Posegnite za ružem koji je svjetliji od onoga koji ste već nanijeli. Trik je u tome da vizualno kreirate svjetlost na sredini vaših usana - svjetliji ruž nanesite samo na sredinu te dobro izblendajte da se ne vide prijelazi s tamnijeg na svjetliji ruž. Koristite make-up četkicu ili prst za blendanje te dvije nijanse. 
 
SJAJILO: Zadnji dio ovog mini pictoriala. Ako više volite mat look, stanite na koraku broj 3 i preskočite sjajilo. Kornelija voli koristiti sjajilo jer kaže kako ima dojam da lijepo zaokruži cijeli look te omogući da sve boje izgledaju besprijekorno izblendano jedne s drugom. 
 
PRO TIP: Nanesite korektor u nijansi tena (s tankim kistom) na vanjski rub usana kako biste popravili eventualne neravnine te još više naglasili vaše usne.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara