Kako fejkati da ti se poklon sviđa

Foto: shutterstock

VRIJEME darivanja je i vrijeme velike glume, a sigurni smo kako ćeš i ove godine dobiti barem jedan poklon koji ti se baš i ne sviđa. U tom slučaju postoje dvije opcije: možeš iskreno reći da ti se ne sviđa i povrijediti osobu, ili jednostvano nabaciti najbolji smiješak i odglumiti oduševljenje. Preporučujemo iskrenost ako je riječ o nečemu što ti je stvarno grozno; ako ti je dečko poklonio parfem koji nikada ne bi stavila na sebe, preporučamo da mu kažeš kako ti se ne sviđa, i zamijeniš ga za nešto drugo, jer će te kad-tad pitati zašto ga ne nosiš. No, gluma je odlična opcija u slučaju da ti je poklon dala teta koja nikada neće znati dobro odabrati, a svaki pokušaj objašnjavanja zašto ti se nešto ne sviđa samo će ju povrijediti. Ako glumiš da ti je poklon dobar, evo nekoliko stvari na koje moraš paziti.

Poklonu pristupi zainteresirano

Ako je statistički vjerojatno da će poklon biti nešto što ti se ne sviđa, znaš da ćeš morati glumiti, a tu mnogi rade prvu grešku: pristupanje poklonu sa širokim osmijehom kao da si već oduševljena nije iskreno, i djeluje baš kao da se pretvaraš cijelo vrijeme. Osmijeh na tvome licu mora biti više zainteresiran nego oduševljen, a pogled kao da se trudi razaznati što je to unutra.
 
Trenutak otvaranja

Onaj tren kada ugledaš što se nalazi iza papira otkriva sve što misliš o poklonu, a tu možeš ili odigrati oduševljenje, ili prozirno reagirati i pobuditi sumnju da ti se stvarno ne sviđa. Kada ga otvoriš, nemoj odmah vrisnuti od sreće, uzmi si vremena da vidiš o čemu je riječ, i tek onda reagiraj. Sve ostalo će djelovati odglumljeno.

Komentiraj argumentirano


Set kuhača koji si dobila od tete možda je zadnja stvar u svemiru koju bi poželjela, no one su tu i treba ih komentirati. Umjesto da se koristiš onom starom "Set kuhača? Oduvijek sam to htjela!" - smisli nešto originalnije. Komentiraj kuhače, reci kako si baš počela kuhati i da ti fali dobrih kuhača, ili jednostavno reci da si upravo to i ti kupila svojoj frendici za Božić, te da si razmišljala o tome da ih kupiš i sebi. Komentari koji imaju smisla uvijek su bolji od onih ispraznih fraza, a osoba koja ti je poklonila nešto biti će zadovoljna jer je pogodila poklon.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara