"Kako naći supruga": Bizarni savjeti za žene iz 50-ih postali su viralni hit

"Kako naći supruga": Bizarni savjeti za žene iz 50-ih postali su viralni hit
Foto: Instagram, Facebook

NOVINSKI članak iz 1957. godine s ljubavnim savjetima za žene ovih dana je hit na internetu.

S naslovom "129 načina da nađete supruga" bio je objavljen u američkom časopisu McCall's, a većina savjeta i trikova predloženih u članku je u najmanju ruku bizarna i očajna, no mnogi su i seksistički te politički nekorektni.

Primjerice, jedan od zanimljivijih savjeta u odlomku s podnaslovom "Kako da vas primijeti" glasi: "Kupite kabriolet - muškarci se vole voziti u njima." Drugi predlažu ženama da se spotaknu dok ulaze u sobu kako bi privukle pažnju ili da nose flaster u nadi da će to zaintrigirati željenog muškarca.

Jedan od naših "favorita" je savjet pod rednim brojem 40 kojim se slobodnim ženama predlaže da tiho plaču u kutu sobe i nadaju se da će im prići neki muškarac i pitati ih što je bilo.

Neki od bisera iz odlomka "Kako izgledati dobro" su: "Nabavite ljepše naočale ili nosite leće", "Nosite visoke pete većinu vremena - u njima ste više seksi! Osim ako je muškarac niži od vas", "Smršavite ako trebate", "Nemojte kukati" i mnogi drugi.

U članku su ženama predložena i mjesta na kojima mogu naći poželjnog neženju, među kojima je navedena čak i jedna američka savezna država koja je u to vrijeme imala najviše slobodnih muškaraca. U istom odlomku ženama se savjetuje i da nabave psa i šeću s njim u potrazi za mužem ili da namjerno pokvare automobil na strateškom mjestu.

Bisera je zaista puno, a jednako ih je toliko i među komentarima na društvenim mrežama na ovaj članak.

"Danas bi ovom članku više odgovarao naslov 'Kako biti oteta'", "Očito nemam muža jer sve krivo radim", "Hvala Bogu na ženskom pokretu!", samo su neki od brojnih komentara na ovaj bizarni članak.

Zanimljivo je i da je u kreiranju članka sudjelovalo 16 ljudi, među kojima su bili popularan tekstopisac, savjetnik za brak, stjuardesa, policajac, kućanica, bankar, psiholog i neženja, prenosi Daily Mail.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara