Kako napraviti glazuru za kekse po receptu Marthe Stewart
Foto: Instagram, Pinterest
U BLAGDANSKIM danima na stolu ništa nije slađe vidjeti od prigodnih keksića, prelivenih čvrstom glazurom u bojama Božića.
Keksi s raznobojnim glazurama idealni su i za razne tematske zabave, vjenčanja, krstitke i rođendane, a ako si oduvijek mislila kako ih mogu izrađivati samo pravi slastičari, imamo supervijest za tebe - glazuru je zaista jednostavno napraviti.
Danas donosimo recept za glazuru za kekse Marthe Stewart, kraljice kućnih čarolija.
Moramo te upozoriti da će ti za ovo trebati jestivi glicerin, a njega možeš pronaći u trgovinama sa proizvodima za kolače, po cijeni od 9 do 50 kuna - ovisno o pakiranju.
Kraljevska glazura Marthe Stewart
Sastojci:
Bjelanjci od 2 velika jaja
500 grama prosijanog šećera u prahu
Sok 1 limuna
3 kapljice jestivog glicerina
Postupak:
Tuci bjelanjke dok ne budu čvrsti, ali ne i suhi. Dodaj šećer, sok limuna i glicerin te tuci još jednu minutu. Ako smjesa bude pregusta, dodaj još bjelanjka, ako bude prerijetka, dodaj još malo šećera.
Upozorenje: smjesu možeš čuvati u zatvorenoj posudici u hladnjaku i do 3 dana.
Kako dodati boju?
Kad odlučiš u kojim bojama želiš obojiti kekse, podijeli smjesu u posudice i svaku zasebno oboji jestivom bojom.
Kekse je najjednostavnije ukrasiti glazurom uz pomoć slastičarske vrećice ili tube za ukrašavanje, a možeš se poslužiti o običnom vrećicom kojoj si odrezala rub.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati