Kako omekšati grubi džemper bez ikakvih troškova

Kako omekšati grubi džemper bez ikakvih troškova
Foto: Instagram

ZIMA je iza ugla i krajnje je vrijeme da izvadite svoje najdeblje džempere.

U hladnim danima ništa ne grije bolje od debelog pletiva, no koliko god da su topli, džemperi često mogu biti i jako grubi prema koži, a glavni razlog za to je nepravilno pranje. No čak i ako vas jako grebe dok ga nosite, to ne znači da se morate oprostiti od svog omiljenog džempera. Dapače, omekšati ga možete vrlo lako, sami kod kuće i bez ikakvih velikih troškova, a sve što trebate je slijediti ovih pet koraka:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Index Rouge (@indexrouge) on

1. U lavor s hladnom vodom dodajte nekoliko žlica bijelog octa. Okrenite džemper na unutarnju stranu i potopite ga cijelog u mješavinu te ga zatim ocijedite.

2. Nakon toga, dok je džemper još vlažan, umasirajte u njega kvalitetan regenerator za kosu i ne riskirajte s jeftinim proizvodom jer bi se mogao nataložiti među vlaknima. Pokušajte pri tome i što manje rastezati džemper kako ne bi izgubio svoju formu. 

3. Ostavite da regenerator djeluje najmanje pola sata pa ga isperite hladnom vodom. Džemper zatim nježno ocijedite.

4. Džemper onda položite na suhi ručnik i ostavite ga da se suši. Kad je potpuno suh, lijepo ga složite i spremite u plastičnu vrećicu te je čvrsto zatvorite.

5. Vrećicu s džemperom stavite u zamrzivač i ostavite je tamo preko noći. Ujutro izvadite džemper iz vrećice i odmah ćete vidjeti promjene. Kombinacija bijelog octa i regeneratora za kosu omekšat će vunu, dok će noć provedena u hladnjaku spriječiti sitna vlakna da izvire iz džempera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara