Kako prekinuti s dečkom a da mu ne slomite srce

Kako prekinuti s dečkom a da mu ne slomite srce
Foto: Instagram

PREKID veze može biti grozno iskustvo za obje strane, ali i miroljubiv rastanak, a sve ponajviše ovisi o osobi koja je donijela tu odluku.

A ako upravo planirate ostaviti dečka, onda biste sigurno radije htjele doživjeti ovaj drugi scenarij, što i nije tako teško ostvariti. Postoji nekoliko koraka koje trebate poduzeti prije i tijekom samog prekida kako mu ne biste u potpunosti slomile srce, a otkrivamo ih u nastavku:

Budite jasne 

Ljudi obično požele prekinuti vezu s nekim s kim više ne dijele iste ciljeve, vrijednosti, potrebe i želje. Stoga prije samog prekida napravite popis stvari oko kojih se više ne slažete kako biste mu što jasnije i konkretnije mogli objasniti zašto ga ostavljate. A napravite i jedan popis za sebe na kojem ćete navesti svoje planove, želje i ciljeve za budućnost te ih vizualizirajte kako biste ih lakše ostvarili.

Odljubite se u svojoj glavi

Teško je prekinuti s nekim ako ste fokusirane samo na sretne zajedničke uspomene. Ako se pokušavate ohrabriti da ostavite dečka, pokušajte odagnati takve misli i koncentrirajte se na negativne trenutke u vašoj vezi te se pokušajte prisjetiti i kako ste se osjećale tada. Tako ćete se lakše odvažiti na prekid i spriječiti da vas lijepe uspomene natjeraju da mu ipak pružite još jednu priliku.

Budite ljubazne, ali i stroge

Svaki prekid je težak i to ne samo za osobu koja je ostavljena nego i za onu koja nekoga ostavlja. Stoga je dobro da, kada prekidate s dečkom, pokušate biti što ljubaznije i pažljivije. No pri tome je važno i postaviti stroge granice kako on ne bi pogrešno protumačio vaše namjere, a vi zaglavili u vezi s nekim koga više ne volite.

Razmislite o tome što zaslužuje

Samo vi znate kakvo ponašanje zaslužuje muškarac kojeg ostavljate. Hoćete li prekinuti tijekom večere u restoranu ili mu samo poslati SMS poruku, ovisi samo o vama, odnosno razlozima zbog kojih ga ostavljate. Možda u vašem slučaju i zaslužuje da mu slomite srce, no i u takvoj situaciji možete odabrati biti bolja osoba od njega i primijeniti prethodne savjete.

Gledajte u budućnost

Sjetite se svih pozitivnih stvari koje vam donosi slobodan život i pozitivnim mislima otjerajte sve negativne koje donosi prekid. Sada ste samo vi bitne i slobodno možete biti malo sebične.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara