Kako spasiti šminku od rastapanja na visokim temperaturama?

Kako spasiti šminku od rastapanja na visokim temperaturama?
Foto: Instagram

NAŽALOST, znojenje je ljeti jedna od stvari koju teško možemo izbjeći. Međutim, ako za vas napuštanje kuće bez šminke ne dolazi u obzir, primijenite nekoliko sljedećih trikova kako bi vaša šminka izgledala savršeno i na visokim temperaturama.

Obavezno hidrirajte kožu 

Ako ste mislili da će vam preskakanje kreme za lice smanjiti mogućnost mašćenja i znojenja lica - prevarili ste se. Ako vaša koža nije dovoljno hidrirana, lučit će sebum kako bi se zaštitila i bit će znatno masnija nego da ste nanijeli hidratantnu kremu. Ako imate prirodno masnu kožu, koristite kreme na bazi vode. 

Ne zaboravite primer

Baza za šminku je ključ njezine postojanosti. U ljetnim se mjesecima odlučite za matirajući primer koji će suziti vaše pore i stvoriti zaštitnu branu kako znoj ne bi probijao na površinu. 

Nepoželjan sjaj uklonite papirićima namijenjenima upravo za to

Nikako nemojte tijekom dana znoj i neželjeni sjaj nadograđivati matirajućim kompaktnim puderom. Tako ćete samo nanijeti bakterije na lice koje će za posljedicu imati prištiće i začepljene pore. Umjesto pudera, koristite blotting papiriće koji će pokupiti sav neželjeni sjaj, a vaša će šminka ostati netaknuta. 

Izbjegavajte kremastu šminku

Koliko god voljeli kremasta sjenila, rumenila i bronzere, u ljetnim ih mjesecima zamijenite s proizvodima u prahu. Tako će vaša šminka biti dugotrajnija i izgledat će puno ljepše.

Koristite vodootpornu šminku

Odlučite se barem za vodootpornu maskaru kako ne biste svakih nekoliko minuta morali provjeravati imate li ružne crne mrljice na kapcima i podočnjacima. 

Nikako ne zaboravite fiksirati šminku

Fiksator je točka na i koja će stopiti sve proizvode koje ste prethodno nanijeli kako biste izgledali što homogenije i prirodnije, a vi ćete biti bezbrižni jer će vaš make-up dostići zavidnu dugotrajnost. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara