Kako tehnologija narušava vašu ljepotu?

Kako tehnologija narušava vašu ljepotu?

Foto: Instagram 

AH, ta tehnologija.
 
Danas je bez nje nemoguće živjeti, dok s druge strane, loše utječe na gotovo sve aspekte našeg života. A osim što narušava zdravlje i kvalitetu života, loše utječe i na našu kožu. 
 
Plava svjetlost s ekrana naših mobitela i računala, poznata i kao HEV svjetlost, odnosno visokoenergetska vidljiva svjetlost (engl. High Energy Visible Light), dokazano loše utječe na pigmentaciju kože i može uzrokovati pojavu pjega sličnih onima koje izaziva i sunce. 
 
"HEV svjetlost oštećuje kožu jednako, ako ne i više od UVA i UVB zraka. Plava svjetlost potiče povećanu proizvodnju melanina u stanicama kože što ujedno ubrzava i njeno starenje", otkrila je za beauty stranicu Byrdie britanska ekspertica za kožu Kate Kerr.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 

A post shared by Index Rouge (@indexrouge) on

 
A s obzirom na to da je danas tehnologiju gotovo nemoguće izbjeći, ono što možete napraviti kako biste zaštitili kožu jest da je redovito mažete kremom sa zaštitnim faktorom te u svakodnevnu prehranu uvedete namirnice s visokim udjelom vitamina C.
 
I, naravno, pokušajte vrijeme koje provodite za računalom ili mobitelom svesti na minimum i radije slobodno vrijeme provodite na svježem zraku koji će goditi vašoj koži.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara