Knjiga tjedna: "Povijest ljubavi" autorice Nicole Krauss

Foto: Press Foto

OVOG tjedna predstavljamo vam romantičnu knjigu "Povijest ljubavi" autorice Nicole Krauss. U ovom je izvanrednom romanu Nicole Krauss stvorila neke od najpamtljivijih likova u suvremenoj prozi. Riječ je o priči punoj smijeha, strasti i kreativne snage kojom se autorica potvrdila kao jedna od najupečatljivijih spisateljica svoje generacije.

Index Rouge i Profil nagrađuju dvije čitateljice ovom zanimljivom knjigom! Sve što trebaš napraviti je nalijepiti na zid naše Facebook stranice sliku koja za tebe predstavlja zaljubljenost (srce, oblaci, zaljubljeni par...) i napisati točan odgovor na pitanje: "Kako se zove glavni muški lik ovog romana?". Dvije najbrže čitateljice nagradit ćemo primjerkom knjige "Povijest ljubavi".

O autorici:

NICOLE KRAUSS rođena je 1974. g. u New Yorku. Njezin prvi roman, Man Walks Into a Room, Los Angeles Times proglasio je knjigom godine. Objavljivala je prozu u The New Yorkeru, Esquireu i godišnjoj antologiji Best American Short Stories. Roman Povijest ljubavi objavljen je na više od 25 jezika. Nicole Krauss živi u New Yorku.

Iz knjige:


Leo Gursky pokušava dokazati da je još živ kuckajući po radijatoru svake večeri kako bi ga susjedi čuli ili pak namjerno izazivajući pozornost kupaca u Starbucksu. Ipak, njegov život nije uvijek bio ovakav. Prije šezdeset godina, u poljskom selu gdje je rođen, Leo se zaljubio i napisao knjigu. Njegova je knjiga, premda on sam to ne zna, prešla oceane i generacije te promijenila živote...

Iz recenzija:

Čista emocija i pravi užitak za čitanje. -THE TIMES

Krauss piše poput anđela. –GUARDIAN

Šarmantan, nježan i posve originalan roman.-J. M. COETZEE

Leo Gursky glas je kojem nema ravnoga niti će ga ikada biti. Između I. B. Singera i Woodyja Allena, Kafke i Leopolda Blooma, neodoljiv glas Nicole Krauss ne traži svoje mjesto u panteonu američkih pisaca – on doslovno korača ravno prema njima i zahtijeva da se maknu ili će ih progoniti danima i noćima. Ovo je roman koji ne možemo zanijekati ili zaboraviti, već se nadamo da ćemo ga stalno čitati. Leo Gursky je nezaboravan. I to nas čini sretnijima.-ANDRE ACIMAN

Ova će vam knjiga slomiti srce te ga odmah potom utješiti.-KEN KALFUS

Nicole Krauss iskoračila je na sam vrh američke književnosti.-SUSAN SONTAG

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara