Koje biste beauty proizvode trebali držati u hladnjaku, a koje nikako ne

Koje biste beauty proizvode trebali držati u hladnjaku, a koje nikako ne
Foto: Instagram

IAKO većina žena kozmetiku i šminku čuva u kupaonici ili na make-up stoliću, postoje neki beauty proizvodi koje je najbolje čuvati u hladnjaku.

Toga su žene, očito, sve svjesnije pa ste tako nedavno na našem portalu mogli čitati o novom trendu u svijetu ljepote - mini beauty hladnjacima koji su, kako im i naziv otkriva, namijenjeni upravo čuvanju beauty proizvoda, no ne baš svih.

Kojim je točno beauty proizvodima mjestu u hladnjaku, za Who What Wear objasnila je ekspertica za kožu Patricia Boland.

"Sheet maske, vodice za lice i serumi imat će bolji učinak budete li ih držali u hladnjaku. Također, u hladnjaku biste trebali čuvati i sve prirodne kozmetičke proizvode kako biste spriječili njihovo prerano kvarenje, te svu kozmetiku koja sadrži vitamin C", savjetuje Bolan i dodaje da u hladnjaku slobodno možete držati i lakove za nokte, maske za oči te hidratantne kreme.

No ako ste pomislili kako bi najbolje bilo držati svu kozmetiku u hladnjaku, morate znati i da postoje neki beauty proizvodi kojima puno boje odgovara sobna temperatura.

"Šminka neće imati baš nikakve koristi ako je rashlađena, dapače, može postati samo teža za uporabu", kaže Bolan i dodaje: "U hladnjaku nije mjesto ni bilo kakvim mastima, poput balzama za usne, jer će se previše učvrstiti, kao ni parfemima koje ne biste trebali držati ni na pretjerano toplom mjestu jer će im se u oba slučaja promijeniti miris."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara