Koji miris potiče produktivnost, a koji će vam pomoći kod prodaje stana?

Koji miris potiče produktivnost, a koji će vam pomoći kod prodaje stana?

Foto: WeHeartIt

NEKI mirisi mogu imati itekako pozitivan utjecaj na vas.

No, znate li koji miris potiče produktivnost, a koji je savršen za opuštanje? Mi vam otkrivamo sve tajne.

1. Za razbuđivanje

Jasmin je odličan za sve one, koji ujutro imaju problem s razbuđivanjem. Naime, on povećava beta valove, moždane valove, koji su povezani s budnosti, a jednaki učinak će imati i miris limuna, grejpa i bergamota.

2. Za produktivnost

Ružmarin, čempres, kadulja i cimet su fantastični mirisi, kada ste u potrazi za nečime što će poboljšati vašu usredotočenost i dati poticaj vašoj produktivnosti. Ovi mirisi tako dokazano poboljšavaju kognitivne funkcije, kao što su jačanje memorije i poboljšanje ukupne pažnje.

3. Za bolje raspoloženje

Zeleni mirisi, kao što su miris trave ili lišća, dokazano potiču brže opuštanje i osjećaj sreće. Sjetite se samo kako se osjećate, ako vikende volite provoditi u prirodi, daleko od gradske vreve. Upravo tako!

4. Za uspavljivanje

Lavanda je svakako najpoznatiji miris, koji će vas pripremiti za ugodni spavanac, jer povećava alfa valove u stražnjem dijelu mozga, koji potiču opuštanje. Za ostvarivanje istog cilja bit će dobri i sandalovina, kamilica te miris ruže. Osim za opuštanje, ruža može pomoći uravnotežiti ženske hormone.

5. Za prodaju doma

Želite dodatno primamiti kupce za kuću ili stan, koji ste upravo stavili na prodaju, stručnjaci preporučuju da se pobrinite da oni mirišu na vaniliju. Dodajte nekoliko kapi ekstrakta vanilije u posudu vode, koju ste stavili u pećnicu, tako da cijela kuća miriše na svježe pečene kolačiće. Taj miris u ljudima budi osjećaj nostalgije te ih podsjeća na dom.

6. Za večeru s prijateljima

Kada priređujete večeru, vodite računa o mirisu, koji neće prevladati miris hrane. Mirisi s notom kardamoma, jantara ili naranče, idealni su za takva druženja, jer promiču pozitivnost, ali su i prilično senzualni.

 

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara