Koju boju odjenuti ako želite dobiti promaknuće ili povišicu?

Koju boju odjenuti ako želite dobiti promaknuće ili povišicu?
Foto: Instagram

SPREMATE se na razgovor sa šefom kako biste ga tražili promaknuće ili povišicu? Osim govora te argumenata, kao i rezultata vašeg rada, vjerojatno ćete pripremiti i odgovarajući outfit za tu priliku. No, mnogi pritom zaboravljaju na važnost psihologije boja.

Istraživanja su pokazala da osobe koje nose ružičastu boju većina percipira kao miroljubive, a ova boja ima utjecaj i na smanjenje agresije pa su određeni zatvori odlučili uvesti upravo nju u zatvore kako bi smanjili neprijateljsko ponašanje među zatvorenicima, piše Bustle. Također, prehrambena industrija često koristi snagu žute i crvene jer je dokazano da one potiču apetit i osjećaj gladi. No, utjecaj boja odnosi se na sva životna polja, pa tako čak i na povećanje mogućnosti da dobijete promaknuće ili povišicu.

Zato, kada se odlučite na ovaj korak, pobrinite se da na sebi imate crvene ili plave odjevne komade.

Crvena

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jeanette (@_jeanettemadsen_)

Ova boja ostavlja dojam snažne, samopouzdane, snažne i tople osobe, a osim toga šalje i poruku da ste strastveni u svom poslu. No, ona je i poprilično agresivna pa vodite računa o tome da vaš nastup bude optimističan, kako ne biste ostavili dojam da "napadate" osobu nasuprot vas.

Plava

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Viktoria Rader (@vikyandthekid)

Ako ste naporno radili, uvjereni ste da zaslužujete povišicu, učinili ste sve što ste mogli kako biste se pripremili za pregovore, ali ste i dalje nesigurni u svoj nastup, možda biste umjesto crvene trebali odabrati plavu boju. Ona će vam pomoći da stvorite opuštajuću i prijateljsku atmosferu, pa ćete se i sami osjećati smirenije.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara