Koliko traje idealni seks za muškarce, a koliko za žene?

Koliko traje idealni seks za muškarce, a koliko za žene?

Foto: Calvin Klein

NEKA istraživanja tvrde kako je prosječno trajanje seksualnih aktivnosti 5-7 minuta i to bez predigre.

Navodno idealno trajanje seksa iznosi 14 minuta, barem tako tvrdi znanost, no ni muškarci ni žene se ne slažu s tim.
 
Muškarci
 
U knjizi "The New Naked: The Ultimate Sex Education for Grown Ups", autor Harry Fisch izvještava kako čak 45 posto muškaraca vjeruje da završavaju prerano te se zbog toga osjećaju krivima. A kada bi muškarce pitali koliko bi po njima trebao trajati idealni seks, jedno istraživanje otkrilo je kako to vrijeme iznosi 30 i više minuta, a tako je odgovorilo čak 50 posto ispitanih muškaraca.
 
Također, baš poput pripadnica ljepšeg spola, muškarci priželjkuju duže predigre.
 
Žene
 
Prema jednom istraživanju iz 2014. godine, žene bi voljele da predigra s njihovim partnerima traje otprilike 19 minuta, iako prema istom istraživanju traje otprilike 11 minuta. Što se tiče dužine seksa, idealna brojka iznosi u prosjeku 23 minute.
 
Jedno je pak drugo istraživanje otkrilo kako prosječnoj ženi treba između 15 i 40 minuta da doživi orgazam, jer su joj potrebni fokusiran um, ujednačen ritam te dobra stimulacija klitorisa.
 
Naša procjena: Nemoj se zamarati brojkama, jer jedino što je važno jest da ste oboje zadovoljni i zadovoljeni. No, podaci su bili previše zanimljivi, da ih ne bismo podijelili s tobom.
 
 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara