Koža pamti: Kako sunčeve zrake mogu trajno oštetiti vaše lice?

Koža pamti: Kako sunčeve zrake mogu trajno oštetiti vaše lice?
Instagram

U OVO multidigitalno dob svima nam je jasno koliko je važan SPF. 

Instagram nam je prepun savjeta koju kremu sa zaštitnim faktorom kupiti, a preporuku za odlazak u solarij nećete čuti gotovo nikada. Za to možemo reći da je jedna od jako pozitivnih strana društvenih mreža i medija. 

Zaštita od sunca je izuzetno bitna jer ona stara uzrečica "koža pamti" zbilja nije pričanje u prazno. Predugo izlaganje sunčevim zrakama može ostaviti trajne posljedice na vašoj koži, piše časopis Marie Claire.

Ako imate hormonalnih problema, postoji velika mogućnost da vam dijelovi kože lica nisu dovoljno pigmentirani ili su čak hiperpigmentirani pa vam sunčanje može donijeti smeđe ili bijele fleke po licu. Ta se hipersenzibilnost pigmenta kože naziva melazma, a do nje može doći i u trudnoći. Ove fleke nažalost ostaju trajno na vašoj koži i jako ih se teško riješiti. 

Ako ste se spletom događaja susreli s melazmom, rješenje postoji, no proces oporavka kože je poprilično dug pa morate biti uporni. Svaku večer i svako jutro prije uobičajene kreme za lice na kožu lica utapkajte retinol, glikolnu kiselinu ili vitamin C, prenosi Marie Claire.

Ako se namjeravate izlagati suncu, čak i minimalno, obavezno nanesite kremu sa zaštitnim faktorom 50. Sve u svemu, budite uporni i ponavljajte ovu rutinu oporavka kože sve dok ne budete zadovoljni rezultatom. 

Ako ste među sretnicima kojima se ovo nije dogodilo, ne zanemarujte važnost SPF faktora i izbjegavajte sunce što je više moguće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara