Mali priručnik: Što vam sve treba za savršen piknik?

Mali priručnik: Što vam sve treba za savršen piknik?

Foto: Pinterest

LJETNI dani idealni su za odlazak na piknik, bilo u obližnji park ili pak livadu izvan grada. Međutim, važno je dobro se pripremiti kako bi dan proveden u prirodu uistinu bio užitak. Zato u nastavku donosimo nekoliko savjeta o tome što je sve potrebno ponijeti na piknik.

Deka

Da biste uopće mogli nesmetano uživati na zelenoj površini, svakako ponesite mekanu deku koja će biti dovoljno velika za sve vas koji ste se uputili na piknik, ali i hranu i piće koje nosite za sobom. Nemate li primjerenu deku, odgovarat će i ležaljke.

Društvene igre

Vrijeme provedeno na pikniku bit će još bolje budete li osim jelu i piću, vrijeme posvetili i društvenim igrama s vašim najdražima. Postoje brojne verzije popularnih igara u putnom izdanju, što će vam olakšati njihov transport.

Sredstvo za dezinfekciju ruku

S obzirom da ćete prije jela doticati travu, biljke, igrati igre i slično, svakako ponesite sredstvo za dezinfekciju ruku, bilo da je riječ o vlažnim maramicama ili gelu. Tako se nećete morati polijevati bočicom iz vode po rukama ili pak tražiti najbliži izvor vode.

Sredstvo protiv uboda komaraca

Iako boravak i uživanje na otvorenom teško može što nadmašiti, komarce i druge kukce ne možemo izbjeći, posebno kraj rijeka ili jezera gdje se skupljaju u velikom broju. Da bi vam odlazak na piknik ostao u ugodnom sjećanju, svakako na sebe nanesite sprej ili kremu protiv uboda komaraca.

Krema za sunčanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nanošenje kreme za sunčanje nije rezervirano samo za odlaske na plažu. Štoviše, u gradu ili pak u prirodi daleko od mora možete zadobiti jednaku boju, ali isto tako i opekline od sunca, posebice ako se nalazite blizu jezera ili rijeke koji dodatno reflektiraju sunčevu svjetlost. Zato osim na sredstvo protiv uboda komaraca, mislite i na kreme za sunčanje s visokim faktorom.

Hrana

Ono najvažnije na pikniku svakako je uživanje u hrani, ali i tu treba pripaziti jer nije sva hrana pogodna ni praktična za blagovanje u prirodi. Ponesite onu hranu koja se ne mora jesti vilicom i nožem. Fokusirajte se na sendviče, ražnjiće od mesa ili pak voća i suhu hranu. Svakako izbjegnite sve što sadrži majonezu, svježi sir, jaja, ali isto tako i prženu hranu, čokoladu i sladoled.

Piće

Kao i kod hrane, jednako je važno pripaziti i na piće koje nosite sa sobom. Pokušajte izbjeći zaslađene i gazirane sokove jer vas neće hidratizirati te će vam ujedno i ruke biti ljepljive od njih ako se proliju. Osim toga, gazirana pića nezgodna su za nošenje zbog plinova koje sadrže u sebi. Radije se odlučite za aromatiziranu vodu. Možete je i sami napraviti dodavanjem komadića voća prema želji u bočicu vode.

Mobitel ili fotoaparat

Iako se piknikom želimo odmoriti u prirodi daleko od tehnologije, bit će vam žao ne ponesete li barem fotoaparat kojim ćete zabilježiti najljepše trenutke. Priroda, hrana, dobro društvo i lijepo vrijeme odlična su podloga za stvaranje uspomena, ali i za Instagram. ;)

Salvete i vrećica za smeće

Nakon gozbe na pikniku vrlo je važno pospremiti sve za sobom i ostaviti prirodu u onakvom stanju u kakvom smo je našli pa ne zaboravite ponijeti salvete za brisanje i barem jednu vrećicu za smeće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara