Maskara nije najvažnija: Za savršeno našminkane trepavice ključan je tip kose

Maskara nije najvažnija: Za savršeno našminkane trepavice ključan je tip kose
Foto: Instagram

MOŽDA na to niste nikada pomislile, no tajna za postizanje savršenog izgleda trepavica krije se u tipu kose.

Kako bi one izgledale točno onako kako želite, savjetujemo vam da slijedite ove tehnike šminkanja koje su specificirane za svaki tip kose. 

Ravna i gusta kosa

Djevojke s ravnom i gustom kosom najčešće imaju problem s uvijanjem trepavica. Jose Rivera, make-up stručnjak jednog poznatog brenda, tvrdi kako ne biste trebale koristiti uvijač za trepavice nego, prilikom šminkanja, četkicu maskare pritisnuti uz sam korijen trepavica i tako izviti dlake prema gore. Četkicu zadržite nekoliko sekundi na korijenu pa zatim prijeđite preko ostatka dužine dlake. 

Kovrčava i neukrotiva kosa

Kovrčavice najčešće muči preslikavanje maskare s trepavica na kapke. Ono što vam je potrebno je maskara čija četkica ima dlačice različite dužine. Prilikom nanošenja maskare, Rivera savjetuje da se fokusirate na prve dvije trećine trepavica pritom izbjegavajući vrhove kako biste spriječile preslikavanje boje na kapak. 

Tanka i suha kosa

Djevojke rođene s tankom i suhom kosom uglavnom muči nedostatak volumena. Rivera ističe kako biste u tom slučaju trebale potražiti maskaru s malom i fleksibilnom četkicom koja ima vrlo guste dlačice. Najprije prislonite četkicu na vrhove trepavica i uvijajte ih kao što to radite kada fenirate kosu. Ovom ćete tehnikom nanijeti jednaku količinu proizvoda na svaku trepavicu zasebno i tako postići željeni volumen. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara