Mitovi o make-upu u koje trebate prestati vjerovati

Mitovi o make-upu u koje trebate prestati vjerovati
Foto: Instagram

IZ dana u dan raste broj kozmetičkih brendova koji lansiraju nove make-up proizvode i baš kada pomislimo da je sve izmišljeno, oni nas uspiju iznenaditi. 

Ipak, unatoč tome što obožavamo šminku i kreativnost koju nam donosi, postoje određeni mitovi u koje već desetljećima vjerujemo i zbog kojih strahujemo od određenih stvari kada je riječ o make-upu. 

Sljedeće tri tvrdnje su u potpunosti neistinite i trebale biste što prije prestati vjerovati u njih. 

Svakodnevno šminkanje uništava vašu kožu

Mnogi će vam reći da gomila sastojaka koja se nalazi u make-up proizvodima šteti koži vašeg lica te da se nikako ne biste trebale šminkati svaki dan. No iskusni dermatolozi će vam potvrditi da to nije istina. Ono što je jako važno je pomno biranje proizvoda koje koristite te temeljito uklanjanje make-upa na kraju dana. Osim toga, kvalitetan tekući puder koji sadrži hranjive sastojke i SPF, štiti vašu kožu od štetnih sunčevih zraka i održava je mladolikom. 

Vodootpornu maskaru biste trebale izbjegavati

Iako većina žena vodootpornu kozmetiku koristi uglavnom ljeti, neke se groze i na samu pomisao da na trepavice stave vodootpornu maskaru jer glasine kruže da ih ona lomi. No to, na sreću, nije istina. Vodootporna maskara ima jednak učinak na vaše trepavice kao i regularna, a kako ne biste same bile odgovorne za lomljenje svojih trepavica, savjetujemo vam da vodootpornu maskaru uklonite uljnim odstranjivačem make-upa. 

Šminkom samo prekrivamo nedostatke na licu

Iako je to djelomično istinito, šminka služi znatno većoj svrsi nego prekrivanju nepravilnosti. Kao što smo spomenuli, kvalitetan tekući puder štiti i hidrira kožu tijekom cijelog dana te zatvara pore kako se ne bi punile prljavštinom iz zraka. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara