Na što trebate paziti pri odabiru highlightera

Na što trebate paziti pri odabiru highlightera

Foto: Instagram

VEĆ nekoliko godina highlighteri su neporecivo najpopularniji komad šminke. 
 
Sigurno vas je barem jedanput toliko osvojila pigmentiranost i blještavilo highlightera da ste na kraju nanošenja mogle konkurirati disco kugli. Isto tako vjerujemo kako postoji nekolicina vas koje nije zahvatilo ovo "sjajno ludilo" te kako je sve što želite zdravi, prirodni sjaj kože.
 
 

A post shared by iluvsarahii (@iluvsarahii) on

 
Kojoj god grupi da pripadate, važno je znati odabrati pravi highlighter za vas. Pravilo koje vrijedi za sve je ono o stapanju nijanse highlightera s vašim tenom. Bio blještav ili suptilan, ne želite da vam cjelokupan make-up uništi preružičast ili prezlatan trag highlightera. Želite postići sjaj koji će naglasiti ono najljepše na vašem licu, ali ne želite da se vide početak i kraj linije highlightera. 
 
 

A post shared by Morphe (@morphebrushes) on

 
Ako pripadate "manje je više" grupi, svakako obratite pozornost na veličinu čestica highlightera. Izuzetno je bitno da on bude jako dobro mljeven, da se čestice gotovo ne vide. Ako birate tekući highlighter ili onaj u sticku, odaberite onaj koji je u potpunosti homogen. Laganim nanosom takvog highlightera postići ćete baš onakav prirodan i zdrav sjaj kakav želite. 
 
 
Ako ste pak član "što više to bolje" klana, onda želite highlighter koji će vašoj koži pružiti mokri izgled. Izbjegavajte highlightere s vidljivim šljokicama, a odaberite one koji u pakiranju imaju metallic odsjaj. Ako se odlučite za tekuću ili stick verziju, najprije provjerite koliko se dobro razmazuju. 
 
 
Osim samog highlightera, bitan je odabir četkice za nanošenje. Ako je proizvod visokopigmentiran, odlučite se za fan četkicu koja će zbog svog lepezastog oblika ravnomjerno raspršiti čestice highlightera baš tamo gdje želite zasjati. Ako se radi o malo suptilnijoj verziji, odaberite manju čupavu četkicu koja će zahvatiti veću količinu proizvoda od fan četkice i lijepo stopiti highlighter s ostatkom vaše šminke. U slučaju da se odlučite za tekući highlighter, najbolji rezultat ostvarit ćete ako ga lagano utapkate prstima na lice. 
 
 

A post shared by Amra Olević (@amrezy) on

 
Pripazite jedino da ga nanesete prije svih proizvoda u prahu kako bi se u potpunosti stopio s vašom kožom i podlogom koju ste prethodno nanijeli.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara