Najava hit knjige: Potraga za obitelji u ledom okovanoj Norveškoj

Najava hit knjige: Potraga za obitelji u ledom okovanoj Norveškoj
Foto: Instagram, Promo

PROŠLE je jeseni objavljena prva knjiga obiteljske sage nevjerojatne Lucinde Riley. Taj se roman, kao i cijeli serijal, zove Sedam sestara. U njemu smo pratili put najstarije sestre Maje u potrazi za svojim korijenima. S njom smo posjetili egzotični Rio de Janeiro, vraćajući se preko donedavno zaboravljenih pisama u dvadesete godine prošloga stoljeća koje se smatraju zlatnim dobom toga grada.

U drugoj se knjizi ovog očaravajućeg serijala utemeljenog na mitovima o istoimenom zviježđu autorica bavi naglim preokretom na životnom putu druge sestre, Ally. Knjiga nosi naslov "Olujna sestra" (engl. The Storm Sister), a mi vam donosimo prvi pogled na predivnu naslovnicu te kratak tekst o tome što vas očekuje sredinom veljače kada će se knjiga pojaviti u knjižarama.

"Usred priprema za natjecanje u jednoj među najopasnijim jedriličarskim utrkama na svijetu, Ally D'Aplièse prima vijest o iznenadnoj smrti voljenoga posvojitelja. Zajedno s ostalih pet sestara sastaje se u obiteljskom domu gdje doznaju da im taj zagonetni milijarder kome su iz ljubavi nadjenule nadimak Pa Salt svima ostavio primamljiv trag o pravom podrijetlu.

Iako se netom upustila u strastven ljubavni odnos koji će zauvijek promijeniti tijek njezina života, Ally se nakon pravoga životnog brodoloma odriče života na vodi i vođena očevim tragom odlazi u prekrasnu, ledom okovanu Norvešku.

Ondje postupno otkriva korijene te neraskidivu poveznicu s Annom Landvik, nepoznatom mladom pjevačicom koja je živjela ondje stotinu godina prije i nastupila u premijernoj izvedbi Griegova kultnog glazbenog uprizorenja Ibsenova Peera Gynta. I dok polako sastavlja mozaik Annina života, Ally se počinje pitati tko je njezin voljeni Pa Salt uistinu bio te još važnije – gdje je sedma sestra?"

Na početku smo spomenuli da je ovo jedan od izdavačkih projekata godine. Naime, serijal se sastoji od sedam knjiga, a izdavač je najavio objavu čak tri nastavka u 2019. Na taj način čitatelji neće morati dugo čekati kako bi pročitali ovu svjetski poznatu sagu u cijelosti. Pretpostavljamo da će, nastavi li ovim tempom, nakladnik dovršiti izdavanje svih dijelova do kraja sljedeće godine. A to je velika stvar za sve ljubitelje ove autorice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara