Najava hit trilera: Sablastan roman talijanskog hitmejkera o psihotičnom ubojici

Najava hit trilera: Sablastan roman talijanskog hitmejkera o psihotičnom ubojici
Foto: Instagram, Promo

LJUBITELJI kriminalističkih romana (kao i filmova i serija) znaju da je jedan od najtežih zadataka pisca stvoriti uvjerljivog negativca. Većinom psihološki profil opisuje uznemirenu osobu koja postaje monstrumom zbog trauma u djetinjstvu, a to je zajednički nazivnik koji se izlizao i previše je politički korektan. Ipak, povremeno se pojavi zlikovac poput Hannibala Lectera koji je misteriozan i slojevit, a sada mu se pridružuje još jedan. Talijanski pisac bestselera Donato Carissi u svojem je trileru „Šaptač” („Il Suggeritore”) stvorio lika koji kao da je potekao iz naših najgorih noćnih mora. 

Knjiga će se u knjižarama pojaviti krajem mjeseca, a mi vam predstavljamo intrigantnu naslovnicu.

„Otkriven je stravičan zločin: šest odrezanih ruku složeno je u misteriozan krug i zakopano na šumskom proplanku. Pet pripada djevojkama koje se vode kao nestale. Šestu ruku tek treba identificirati. Sablazan je u tome što tijela djevojaka nisu pronađena.

Iskusna istražiteljica Mila Vasquez i Goran Gavila, osebujan kriminolog, pokušavaju proniknuti u zagonetku: vjeruju da su pronašli ubojicu, sve dok se ne pokaže da zapravo ne postoji održiva veza između njega i nestalih djevojaka. Drugi slučaj otmice upućuje u potpuno drugom smjeru i stvara više pitanja nego odgovora.

Mila i Goran počinju sumnjati da im je slučaj dodijeljen kako bi preuzeli odgovornost kada se istraga pokaže promašenom. Je li sve samo slučajnost? Ili netko kopira prethodno ubojstvo? Opsjednuti slučajem, koji postaje sve napetiji i složeniji, dvoje istražitelja shvaćaju da ne mogu vjerovati nikome – osim jedno drugom.”

Ovo je tip trilera koji se poigrava sa psihom čitatelja, ali i istražitelja. Dok ubojica prodire sve dublje u mrak i gura protagoniste ka srži svega pokvarenog u čovjeku, samo ga najuporniji ljudi mogu zaustaviti. Talijanski trileri rijetko se pojavljuju, a još rjeđe oni koji mogu uz bok stati najboljim svjetskim krimićima. Kako je ovo tek prva Carsissijeva knjiga prevedena na hrvatski, očekujemo još brojne druge jer rad ovog autora itekako ćemo pratiti.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara