Ne robujte navikama: Ovi potezi mogu vas koštati karijere

Ne robujte navikama: Ovi potezi mogu vas koštati karijere
Foto: Instagram

STALE ste, razmislile i zaključile da stojite predugo na istom mjestu u karijeri. 

Unaprjeđenje nije ni na vidiku, ali vama se čini kao da sve radite i više nego dobro.

Možda nije problem u načinu na koji obavljate posao, već u sitnicama na koje ne obraćate pažnju, a one utječu na vašu sliku u očima drugih. 

Okolišate i ponašate se uplašeno

"Molim vas, ako vam nije problem, biste li mogli možda...?"

Ako vam se ova rečenica čini kao nešto s čim biste vi započeli razgovor s poslodavcem ili nekim uvaženim kolegom, moramo vam reći da niste na dobrom putu.

S previše okolišanja i nesigurnosti vrlo brzo ćete ostaviti dojam osobe koja ne zna što hoće i kojom je lako manipulirati. Uz to, vrlo vjerojatno nećete dobiti ono što ste tražile. Zato idući put kad vam nešto zatreba postavite direktno, kratko i jasno pitanje koje će jasno i pristojno izreći vašu namjeru. 

Pišete mailove s previše entuzijazma 

Koliko god slobode imate pri dopisivanju s prijateljicama, jednako toliko biste trebali ograničiti smjernice razgovora kada komunicirate s kolegama ili nadređenima. Nemojte pokazivati previše entuzijazma u mailovima koji se tiču posla, nemojte koristiti emotikone i ostanite profesionalni jer ćete se u suprotnom doimati djetinjastom i neodgovornom. 

Previše ste popustljive

Naravno da je lijepo i kolegijalno ponekada uskočiti u pomoć kolegama, ali bez kontrole to bi vas vrlo brzo moglo pretvoriti u dežurnu uredsku sluškinju koja posprema nakon svakog domjenka i peče tri ture kolača za šefov rođendan. Naučite ponekada reći ne i dajte do znanja svima da zahtijevate poštovanje i da svoj posao shvaćate vrlo ozbiljno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara