Nećete vjerovati koliko Kendall Jenner zarađuje po objavi na Instagramu!

Nećete vjerovati koliko Kendall Jenner zarađuje po objavi na Instagramu!

Foto: Instagram

KRALJICA Instagrama za 2015. godinu mlada je manekenka Kendall Jenner koja je bez puno muke u utrci za slavu na društvenim medijima prešišala i Taylor Swift, i Beyonce, i Kim Kardashian.

Zahvaljujući ogromnoj popularnosti i zavidnoj brojci od 43 milijuna sljedbenika, Kendall je najvjerojatnije i odgovorna za ludnicu vezanu uz kolekciju "Balmain za H&M", a prava je muza mladim djevojkama kada su moda i ljepota u pitanju.

Ipak, nemojte misliti kako Kendall fotke na Instagramu objavljuje iz puke zabave - na toj društvenoj mreži leži dobar dio njezine mjesečne zarade.

Frank Spadafora, osnivač aplikacije D’Marie Archive koja mjeri moć manekenki i modela, raspričao se za CR Fashion Book i otkrio kako mlada brineta za samo jednu objavu može dobiti hrpu love.

Naime, za fotku na kojoj Kendall decentno i nama neprimjetno reklamira neki proizvod, ona dobiva 125,000 do 300,000 dolara, što je odličan izvor zarade za popularnu manekenku.

Na isti način zarađuju i Gigi Hadid i Cara Delevingne, ali i Behati Prinsloo, Karlie Kloss i Miranda Kerr koje dobivaju i do 50 000 dolara po objavi.

Zašto ove djevojke dobivaju takve svote za objavu fotografija?

Priča je zapravo vrlo jednostavna. Svi veliki brandovi i modne kuće koje prate trendove znaju kako im reklama "it-cure" na Instagramu može donijeti puno bolje rezultate od npr. reklame u tiskanom časopisu, tako se lakše targetira ciljana publika, a ako je post uspješan velika je vjerojatnost da će sliku slavne djevojke prenijeti svi vodeći mediji.

Uostalom, svi znaju da je najbolja reklama ona koja ne izgleda kao reklama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara