Nova hit tehnika šminkanja pružit će vam preplanuo ten tijekom cijele godine

Nova hit tehnika šminkanja pružit će vam preplanuo ten tijekom cijele godine
Foto: Instagram

KONTURIRANJE lica veliki je beauty trend već posljednjih nekoliko godina. No, morate priznati, ponekada zbilja niste raspoložene uložiti te dodatne minute truda kako bi vaša čeljust izgledala uže, jagodice vašeg lica veće, a čelo manje. Jednostavno nemate vremena za sve to. 

Upravo zbog toga problema pojavio se trend tantouringa uz koji je vaše lice konturirano i preplanulo i do tjedan dana. Naime, ova tehnika postiže se sredstvom za samotamnjenje i zahtjeva određenu pripremu. 

1. Piling

Kao i prije samotamnjenja tijela, i s lica je potrebno odstraniti mrtve stanice. Nakon što dobro očistite lice i napravite piling, na kožu lica nanesite laganu hidratantnu kremu koja će spriječiti da se sredstvo za samotamnjenje uhvati za suhe dijelove lica i izgleda kao mrlja. 

2. Samotamnjenje cijelog lica

Najprije biste na cijelo lice i vrat trebale nanijeti proizvod za samotamnjenje koji je nekoliko nijansi svjetliji od proizvoda s kojim ćete izvesti tantouring. Pripazite da ravnomjerno rasporedite proizvod s napomenom da izbjegavate područje oko očiju. 

3. Tantouring 

Za ovaj vam je dio potrebna četkica za nanošenje tekućeg pudera, spužvica koja služi istoj svrsi te drugi proizvod za samotamnjenje u nešto tamnijoj nijansi od prethodnog. Najprije istisnite malu količinu proizvoda na četkicu i nanesite ga na sve dijelove koje želite vidno smanjiti, što su uglavnom čeljust, gornji dio čela, područje ispod jagodica te bočne strane nosa (za nos biste trebali koristiti nešto manju četkicu, primjerice neku koju koristite za nanošenje sjenila). Nakon što ste to napravile, kako bi konačan rezultat izgledao što prirodnije, predlažemo vam da proizvod dodatno utapkate spužvicom za make-up. 

4. Pričekajte i isperite

Pričekajte određeno vrijeme koje je proizvodu potrebno da ostvari djelovanje i zatim ga isperite. Nakon što ste isprali sredstvo za samotamnjenje, na osušeno lice nanesite hidratantnu kremu. 

Ako vam su vam potrebni savjeti za pravilno nanošenje sredstva za samotamnjenje na čitavo tijelo, više o tome možete pročitati OVDJE

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara