Osam načina na koje možete potaknuti brži rast kose dok ste u izolaciji

Osam načina na koje možete potaknuti brži rast kose dok ste u izolaciji
Foto: Instagram

AKO puštate kosu, stiglo je vaše vrijeme.

Prema istraživanju objavljenom u dermatološkom časopisu British Journal of Dermatology, kosa na proljeće doseže vrhunac svoje faze rasta, odnosno raste brže nego u ostatku godine. 

Kako biste tu prednost maksimalno iskoristili, u nastavku vam donosimo čak osam načina na koje možete potaknuti brži rast kose i za koje, ako ste u izolaciji, sada sigurno imate vremena.

Započnite s prehranom

Rast kose najbolje ćete potaknuti zdravim namirnicama. Ono što vam je potrebno su namirnice bogate omega 3 i omega 6 masnim kiselinama poput lososa. Suplementi su također opcija, a ono što trebaju sadržavati su željezo, biotin i navedene masne kiseline. 

Ojačajte vlasište

Snažna i jaka kosa proizlazi iz snažnog vlasišta. Svakodnevne masaže vlasišta potaknut će cirkulaciju i stimulirati rast kose. 

Njegujte kosu odgovarajućim proizvodima

Ne zaboravite na važnost proizvoda koje koristite prilikom pranja kose. Obavezno koristite vrlo hranjive maske, zaštitni sprej ili kremu koja štiti vašu kosu od topline i različita ulja kojima ćete dodatno nahraniti suhe vrhove. 

Spavajte na svilenoj jastučnici

Glatka površina svilene jastučnice znači manje lomljenja kose tijekom noći. 

Pripazite na količinu topline kojoj izlažete kosu

Prema frizerki slavnih Lauri Polko, nikako ne biste trebali u istom danu sušiti i stilizirati kosu. Kako biste izbjegli dodatno isušivanje kose, Polko preporučuje da navečer operete i osušite kosu, a ujutro je stilizirate. 

Izbjegavajte konjski rep

Naravno, u redu je nositi ovu frizuru nekoliko puta mjesečno, no svakodnevno nošenje konjskog repa uzrokovat će lomljenje kose na mjestu gdje ste ga zavezali gumicom. 

Pripazite na češljanje kose

Osim što se ne biste trebali svakodnevno češljati, holivudski frizer Adam Campbell savjetuje da investirate u malo bolju četku koja neće izlomiti i oštetiti vašu kosu. Također savjetuje da se prilikom češljanja krećete od vrhova prema tjemenu kako biste bezbolno razmrsili kosu. 

Isperite kosu jabučnim octom

Kako biste zatvorili kutikule vlasi i učinili kosu sjajnijom, preporučuje se da vam zadnji mlaz pri ispiranju kose bude mješavina hladne vode s nekoliko žlica jabučnog octa. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara