Otkrijte kako odabrati savršen model sunčanih naočala

Otkrijte kako odabrati savršen model sunčanih naočala
Foto: Instagram

ODABIR omiljenog ljetnog modnog dodatka, sunčanih naočala, ponekad može zadati prave glavobolje. U moru postojećih modela svake godine se pojave novi modeli i novi trendovi pa se nije teško izgubiti u tolikoj ponudi.
Sunčane naočale, osim što služe za zaštitu od sunca, služe i kao zaštita od bilo kakvih štetnih vanjskih utjecaja, poput vjetra, peludi ili pak prašine. No, nemojmo lagati, služe i da bi svaka vaša odjevna kombinacija izgledala još bolje.

Nažalost, one se ne biraju prema konfekcijskom broju poput odjeće pa nećete moći samo ušetati u omiljenu trgovinu, dohvatiti prvi model sunčanih naočala "vaše veličine", platiti i odšetati. Odabir savršenog modela mogao bi potrajati, a ovo su savjeti koji bi vam mogli pomoći da ubrzate cijeli proces.

Obratite pozornost na oblik lica

Ako imate ovalni oblik lica, odgovaraju vam svi modeli naočala različitih oblika i stilova, ali ćete morati obratiti pažnju na veličinu. Što manju glavu imate to bi i naočale trebale biti manje i obrnuto. Okviri bi trebali biti jednako široki ili malo širi od vašeg lica i to je pravilo kojeg se uvijek trebate držati, bez obzira na oblik lica.

Ako imate okruglo lice, birajte naočale pravokutnog oblika, a ako imate četvrtasto lice, birajte naočale ovalnih linija koje će ublažiti crte vašeg lica. Izduženom licu pristaju naočale sa zanimljivim uzorcima ili pak one s četvrtastim velikim okvirima, dok osobe sa srcolikim licem trebaju izbjegavati prevelike modele naočala, a odlično će im pristajati one s mačkastim okvirima.

Klasika je uvijek siguran odabir

Nemojte se uvijek voditi samo za onime što je u trendu. Ponekad je klasika puno bolji odabir, a i u klasične modele se isplati investirati pa ćete biti sigurni da nećete morati već iduće sezone kupovati nove naočale. Također, vintage stil je uvijek popularan pa obratite pozornost i na retro oblike.

Naočale bi trebale prirodno "sjedati"

Kada stavite naočale, one bi vam na nos trebale savršeno sjedati, bez osjećaja da će vam svakog trena skliznuti s nosa.

Upotpunite svoj stil

Sunčane naočale su modni dodatak i kao takve bi trebale biti točka na "i" vašem stilu. Zato zaboravite na trenutne trendove i pronađite model kojim ćete upotpuniti svoje odjevne kombinacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara