Ova uvjerenja bi vam mogla uništiti karijeru

Ova uvjerenja bi vam mogla uništiti karijeru
Foto: Instagram

IAKO ponekad možda mislite da činite dobru stvar i napredujete, ako radite sljedeće stvari i uvjeravate se da su ispravne, činite sebi loše i odgađate vlastiti uspjeh. Kako biste to izbjegle, pokušajte u svom umu razbiti sljedećih nekoliko mitova. 

1. Moja prošlost je moja budućnost

Ako malo bolje promotrite svoje neuspjehe, shvatit ćete da su oni samo smjernica ka ispravnom putu. Nemojte dopustiti da vam nekoliko uzastopnih padova potpuno naruši samopouzdanje i nastavite dalje kao da se oni nikada nisu dogodili. Vaša budućnost može biti potpuno drugačija ili potpuno ista kao vaša prošlost; odluka je isključivo na vama. 

2. Svačija je sudbina predodređena

Vaša sudbina je u vašim rukama, htjele vi to sebi priznati ili ne. Okrivljavati druge za svoj životni put nije ništa drugo nego izbjegavanje prihvaćanja odgovornosti za vlastite postupke i odluke. Iskoristite najbolje od svakog trenutka koji vam se pruži i ne očajavajte zbog nečega na što niste mogle utjecati i jednostavno nastavite dalje onako kako to najbolje znate. 

3. Nikad ne bih...

Nemojte ograničavati same sebe. Govoriti da nešto ne biste nikada pokušale je oblik samosažaljenja jer duboko u sebi smatrate da niste dovoljno sposobne za izlazak iz svoje sigurne zone. Vodite se onom: "Sve najljepše u svijetu leži iza straha." Naravno, tu ne govorimo o ilegalnim i opasnim stvarima koje vam čine zlo i dovode vaš život ili zdravlje u opasnost. 

4. Potrebna mi je tuđa dozvola

Ono što vam drugi kažu je njihovo poimanje vas, ništa drugo. Trebale biste se voditi vlastitim mjerilima i načelima i same određivati svoje vrijednosti. Same sebi pružite dozvolu za uspjeh. 

5. Uspjeh je jednak savršenstvu

Uživajte u onome što ste uspješno odradile i nemojte se zamarati savršenstvom koje, na kraju krajeva, i ne postoji. Težite izgrađivanju najbolje verzije sebe i budite ponosne na sebe zbog svega što činite te neprestano potičite same sebe ka napretku. I sjetite se da je ljudski griješiti. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara