Ovo je jedino zanimanje u kojem žene zarađuju više od muškaraca

Ovo je jedino zanimanje u kojem žene zarađuju više od muškaraca

Foto: Instagram

DA ŽENE diljem svijeta zarađuju manje od muškaraca nije nikakva novost, ipak jedno je zanimanje u kojem žene zarađuju nekoliko puta više. Riječ je o manekenstvu.

Agenti za top modele na Tjednu mode u Londonu iznijeli su podatke prema kojima žene u svijetu manekenstva zarađuju čak 75 posto više novca od muškaraca.

"Mislim da je to jedina profesija u kojoj su muškarci manje plaćeni nego žene. To nije fer prema njima i ne mislim da je ovo način osnaživanja žena", rekla je Elisabeth Rose, agentica muških manekena u agenciji Premier, zaslužne za karijere Naomi Campbell i Cindy Crawford.

Prema njenim riječima, manekenka će za pojavljivanje u nekoj emisiji dobiti 40.000 dolara, dok se muškarac može nadati četiri puta manjem iznosu. Naravno riječ je o poznatim modelima, dok je među onima nepoznatijima razlika u plaći manja, ali i dalje postoji.

Najplaćenija manekenka proteklih godina Giselle Bundchen zaradila je 44 milijuna dolara prošle godine, dok je najplaćeniji maneken Sean O'Pry zaradio milijun i pol, iako se pojavio u spotu Taylor Swift. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara