Ovo je najgora beauty pogreška koju radi većina žena

Ovo je najgora beauty pogreška koju radi većina žena
Foto: Instagram

ŽENE neprestano ponavljaju jedne te iste beauty pogreške.

Od grickanja noktiju do odlaska na spavanje s kompletnim make-upom, postoji cijeli popis tipičnih beauty poroka na koje je žene potrebno stalno podsjećati da ih izbace iz navike. No pogreška koju najviše žena radi i koja ima ogroman utjecaj na ljepotu ne tiče se šminke i drugih kozmetičkih proizvoda, već konzumiranja vode. 

Unatoč učestalim upozorenjima, mnoge i dalje tijekom dana ne piju ni približno dovoljno vode koliko je preporučeno, a to je najmanje dvije litre. Osim što to može narušiti zdravlje, nedostatak vode u organizmu ubrzava starenje kože i pojavu prvih bora te može uzrokovati i niz drugih kožnih problema, uključujući i nezdravu, sivkastu boju tena. Kako se ne biste doveli do toga, predlažemo vam nekoliko načina na koje se možete tijekom dana podsjetiti da pijete vodu.

Instalirajte aplikaciju

Koliko je ovaj problem zastupljen, dokazuje i niz mobilnih aplikacija koje vas podsjećaju da pijete vodu. Instalirajte jednu i pokušajte se držati preporučene količine svaki dan.

Uvijek sa sobom nosite bocu vode

Pokušajte razviti naviku da pri svakom izlasku iz kuće u torbu stavite jednu bočicu vode. Ona od pola litre sigurno stane u svaku vašu dnevnu torbu, a možete ponijeti i jednu veliku koja će vam uvijek stajati na stolu u uredu. Kada ste okruženi vodom, sigurno ćete se i češće sjetiti popiti je.

Učinite vodu zanimljivijom

Mnogi ljudi ne piju vodu jer umjesto taga radije piju neki sok ili smoothie. No voda je nužna za zdravlje i ljepotu, a ako vam je obična predosadna, dodajte u nju nekoliko kriški krastavca, malo đumbira, listić mente ili bilo što što će vam je učiniti privlačnijom, odnosno ukusnijom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara