Pet najboljih besplatnih aplikacija za praćenje menstrualnog ciklusa

Pet najboljih besplatnih aplikacija za praćenje menstrualnog ciklusa
Foto: Instagram, Screenshot

U DANAŠNJEM digitalnom dobu više ne morate razmišljati o dolasku mjesečnice i plodnim danima.

To za vas sada rade aplikacije. No ako vam je teško odlučiti se među raznim aplikacijama za praćenje menstrualnog ciklusa, čiji broj neprestano raste, priskačemo vam u pomoć. Suzili smo izbor na pet najpopularnijih i najbolje ocijenjenih, među kojima ćete sigurno pronaći jednu za sebe, a sve navedene aplikacije su i potpuno besplatne.

Clue

Vizualno jedna od najneutralnijih aplikacija koja ne najavljuje dolazak mjesečnice laticama cvijeća ili ružičastim prahom.

Jednostavna je za primjenu, a osim praćenja mjesečnice, nudi opciju vođenje dnevnika o svim drugim medicinskim podacima vezanim uz menstrualni ciklus. 

Eve

Ako su vam aplikacije poput Clue predosadne, ova će vas oduševiti. Za razliku od drugih menstrualnih trekera, Eve izgleda kao vremenska linija na društvenim mrežama i koristi emotikone u obavijestima vezanima uz vaš menstrualni ciklus.

Osim navedenog, sadrži i veliku bazu podataka o važnim informacijama poput kontracepcije. 

Flo

Ova aplikacija kombinira najvažnije značajke prethodne dvije. Jednostavna je kao Clue, ali se također koristi i sličicama u opisima simptoma poput Eve.

Uz to, nudi vam i opciju da svoje intimne podatke držite pod šifrom. 

Period Tracker

Ako su vam razni dodaci koje nude druge aplikacije nepotrebni, Period Tracker dolazi u jednostavnoj varijanti kalendara na kojem bilježite početak i kraj mjesečnice.

Naravno, i ova aplikacija nudi niz drugih opcija za one koji vole bilježiti sve tjelesne simptome uoči, tijekom i nakon mjesečnice, no ako cijenite jednostavnost, ovo je aplikacija za vas. 

Pink Pad

Ova aplikacija ima nešto što druge nemaju, a to je mogućnost povezivanja s drugim ženama koje je koriste u svrhu osvještavanja o intimnom zdravlju žena.

Tako možete i druge korisnice upitati za njihova iskustva, probleme i savjete, što je za mnoge od vas, vjerujemo, osvježavajuće jer menstruacija još uvijek nije jako popularna tema u društvu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara