Pet zlatnih pravila korištenja kreme za područje oko očiju

Pet zlatnih pravila korištenja kreme za područje oko očiju
Foto: Instagram

KOŽA oko očiju mjesto je na kojem se pojavljuju prvi znakovi starenja. 

Sitne bore, tamni kolutovi, podočnjaci... Sve to dio je normalnog procesa starenja, koji se ipak može malo odgoditi. A ključnu ulogu u tome igraju kreme namijenjene području oko očiju, koje biste trebali početi koristiti već u dvadesetima. Bolje spriječiti nego liječiti, pravilo je koje u ovom slučaju itekako vrijedi, jer odgovarajuća njega može odgoditi pojavu prvih znakova starenja i za nekoliko godina. A važna je i njena pravilna primjena. Koža oko očiju je tanka i osjetljiva, pa je potrebno znati nekoliko zlatnih pravila pri nanošenju kreme na to područje: 

Ne pretjerujte s količinom

Žao nam je što vas moramo razočarati, ali ako pretjerate s kremom za područje oko očiju, vaše bore neće čudesno nestati preko noći. I ne samo da neće biti djelotvornija, već bi veća količina kreme lako mogla naštetiti očima, jer su veće šanse da uđe u njih. Kao i sa svakim drugim beauty proizvodom, umjerenost je ovdje od ključne važnosti, a preporučena količina kreme za područje oko očiju je otprilike veličine zrna graška.

Koristite dominantu ruku

Da pojednostavimo - ako ste dešnjak, kremu nanosite desnom rukom, a ako ste lijevak, onda se služite lijevom. Na kožu oko očiju nanesite je kažiprstom, a pošto je to područje dosta osjetljivo, onda biste trebali pritom biti jako oprezni i nježni. Kremu nanosite laganim tapkanjem od unutarnjeg prema vanjskom rubu oka.  

Ne razvlačite kožu 

Kao što smo već spomenuli, radi se o jako osjetljivom području lica, pa kožu oko očiju nikako ne biste smjeli razvlačiti, potezati ili grubo trljati, jer će to imati suprotan učinak i izazvati pojavu novih bora.  

Čuvajte je na odgovarajućem mjestu 

Kremu za područje oko očiju trebali biste čuvati na hladnom i mračnom mjestu, daleko od sunčevih zraka i drugih izvora topline. A za maksimalnu učinkovitost najbolje bi bilo da je nakon svakog korištenja spremite u hladnjak.

Dopustite koži da upije kremu

Kada namažete kožu oko očiju kremom, pričekajte par minuta prije nego preko nje nanesete šminku. Kada koža upije kremu, a za to je potrebno otprilike 3-5 minuta, i šminka će izgledati bolje te se neće taložiti u sitnim borama oko očiju. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara