Pitanje koje biste trebale prestati postavljati na prvom spoju ako želite drugi

Pitanje koje biste trebale prestati postavljati na prvom spoju ako želite drugi
Foto: Instagram

PRVI spojevi su često poprilično neugodni. 

Kada tek upoznajete nekoga, teško je ostati opušten i sjetiti se svega što ste ga htjele pitati i reći o sebi. Ipak, ne bi vam trebalo biti teško zapamtiti jednu rečenicu koju je biste ubuduće trebale izbjegavati na spojevima.

Naime, psihologinja i autorica knjige "Facebook veza: Od prvog spoja do srodnih duša", Paulette Sherman,u razgovoru za Cosmopolitan je upozorila da biste na prvom spoju trebale izbjegavati općenita pitanja, poput: "Reci mi nešto više o sebi", jer tako otvarate preširoku paletu tema i dovodite osobu s kojom ste na spoju u neugodnu situaciju.

Umjesto toga, postavljajte konkretnija pitanja o onom što vas točno zanima. Naravno, budite obazrivi, ipak ste vi još uvijek neznanci.

Pitajte ga o glazbi, političkim uvjerenjima, religiji, preferenciji filmova i knjiga i slično. Ipak su to neke od stvari koje će vam otkriti koliko ste kompatibilni, pa ćete odmah znati želite li uopće otići na drugi spoj s tom osobom ili ne. 

"Ako primijetite da mu nije najugodnije pričati o nečemu, spontano prijeđite na neku opušteniju temu ili, ako je moguće, recite nešto što bi ga moglo nasmijati", savjetuje Sherman. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara