Potezi koji morate napraviti u karijeri ako želite napredovati

Potezi koji morate napraviti u karijeri ako želite napredovati
Foto: Instagram

SAVRŠEN životopis, besprijekorna priprema i precizan plan uvijek su dobrodošli, ali ponekad je potrebno napraviti nešto sasvim drugačije kako bismo stekli iskustvo i poslovno napredovali. 

Žene na visokim pozicijama u velikim, multinacionalnim kompanijama za Cosmopolitan otkrile su koji su potezi njih doveli do velikih promjena i napredaka u karijeri.

Putujte same

Ovaj će vas potez osloboditi za nova poznanstva i prilike. Kada putujete s nekim, oslanjate se na tu osobu i nemate preveliku potrebu upoznavati druge ljude. Solo putovanje, solo odlazak na konferencije i radionice otvorit će vam jedan široki put mogućnosti.

Prihvatite pogrešku

Ljudski je griješiti, kako u životu, tako i u poslu. Kada pogriješite, a svjesne ste činjenice da ste pokušale učiniti sve da izvedete posao savršeno, znat ćete cijeniti osobe kojima ćete biti nadređene, a koje će vam priznati pogrešku i predstaviti plan kako da je isprave.

Spajajte nespojivo

Možda je to samo rođendanska zabava od vaše prijateljice, međutim nitko ne kaže da na njoj ne možete upoznati zanimljive ljude od kojih ćete saznati neke nove projekte. To što netko nije u istoj poslovnoj branši kao i vi ne znači da se spojem vaših ideja ne može izroditi nešto genijalno i inovativno.

Radite posao koji ne volite

Barem nakratko. To je jedan od najboljih načina da naučite cijeniti posao koji zbilja želite raditi i sve njegove prednosti. Naporan šef i kolege s kojima je vrlo teško surađivati odlična su životna škola zbog koje ćete biti dvostruko više zahvalne za svaku novu i bolju priliku.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara