Prekrasna haljina u kojoj je Lady Di plesala s Travoltom opet je na dražbi

Prekrasna haljina u kojoj je Lady Di plesala s Travoltom opet je na dražbi
Foto: Getty Images

HALJINA koju je princeza Diana nosila kad je plesala s Johnom Travoltom na svečanoj večeri u Bijeloj kući ponovno će 9. prosinca biti ponuđena na dražbi, izvijestila je londonska aukcijska kuća Kerry Taylor.  

Dugačku baršunastu tamno plavu haljinu otvorenih ramena, koju je dizajnirao Victor Edelstein, Lady Di je nosila tijekom posjeta Sjedinjenim Državama 1985. godine na svečanoj večeri koju je u čast kraljevskog para priredio tadašnji američki predsjednik Ronald Reagan.

Embed from Getty Images

Pozornost javnosti haljina je privukla kad je pokojna princeza u njoj zaplesala na podiju Bijele kuće s holivudskom zvijezdom Johnom Travoltom. 

Embed from Getty Images

Oprava, koja je princezi bila vrlo draga i koju je odjenula nekoliko puta, već je prodana na dražbi godine 2013. za 240.000 funta (dva milijuna i 125 tisuća kuna) anonimnom ponuđaču koji ju je kupio kao iznenađenje za svoju suprugu. 

Vlasnica aukcijske kuće tvrdi da je princeza Diana prije putovanja u Sjedinjene Države izrazila samo jednu želju - zaplesati sa slavnim glumcem. 

Procjenjuje se da će haljina na dražbi 9. prosinca biti prodana za 250.000 do 350.000 funta. 

Na istoj će aukciji biti ponuđene još dvije Dianine haljine: još jedna plava haljina od baršuna s potpisom modne dizajnerice Katherine Cusack te nešto kraća haljina u mornarskom stilu koju je princeza nosila u privatnim prigodama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara