Priča o uništenoj Hermes torbi od 30 tisuća dolara umanjuje smisao takvih kupnji

Priča o uništenoj Hermes torbi od 30 tisuća dolara umanjuje smisao takvih kupnji
Foto: Instagram

TORBE brenda Hermes slove kao sigurna investicija jer im vrijednost neprestano raste.

No zbog priče o tragičnoj sudbini jednog rijetkog primjerka s njihovim potpisom zapitali smo se koji je smisao kupovanja takve torbe.

Naime, strani mediji ovih su se dana raspisali o skandalu iz SAD-a čiji su glavni akteri skupocjena Hermes torba, nespretni konobar i crno vino. Iako vjerojatno već sad pretpostavljate što se dogodilo, u nastavku ćemo vam ukratko prepričati cijelu situaciju.

Bračni par Beyder iz New Jerseyja odlučio je proslaviti godišnjicu braka na večeri u privatnom Alpine Country Clubu u kojem samo učlanjivanje košta 65 tisuća dolara, a godišnja članarina dodatnih 19 tisuća dolara, piše Washington Post. Za tu je prigodu Maryana Beyder odlučila nositi svoju ružičastu Hermes Kelly torbu od 30 tisuća dolara (preko 200 tisuća kuna) koju joj je suprug poklonio za 30. rođendan. Zatim se u priču upleo konobar. Dok im je ulijevao vino, slučajno je prelio čašu i zalio stolnjak, gospodina i gospođu Beyder, kao i njezinu skupu torbicu. Naravno, radilo se o crnom vinu koje je potpuno uništilo Hermes torbu i uslijedila je tužba.

Bračni par tužio je klub, odnosno klupski restoran za štetu, a oni su odlučili tužiti svojeg nespretnog konobara, što je šokiralo Beyderove, piše Daily Mail. Odvjetnici restorana su uzvratili i optužbama paru da je torba lažnjak, zbog čega su se angažirala čak dva stručnjaka koji su potvrdili njenu autentičnost. No ni tu nije kraj ovoj priči iz 2018. godine koju je bračni par sad odlučio otkriti javnosti zbog neuspješnih rasprava s predstavnicima kluba.

"Nisu morali tužiti vlastitog zaposlenika. To pokazuje koliko loše rade svoj posao. Otišli su u skupi restoran koji je dio privatnog kluba čiji su oboje članovi. Da im je automobil ogreban na parkingu tog istog kluba, klub bi plato štetu", izjavila je za medije odvjetnica Alexandra Errico koja zastupa Beyderove. 

Nakon cijele ove tragične priče pitamo se koja je uopće svrha ovih skupih torbi kada svakim nošenjem riskirate gubitak desetaka tisuća dolara?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara