Proizvod koji nikako ne biste smjeli preskakati u njezi kože lica

Proizvod koji nikako ne biste smjeli preskakati u njezi kože lica
Instagram

SVIMA nam je poznato da je čišćenje lica jedna od najboljih i najbitnijih stvari koju možemo napraviti za lijepu kožu.

Izuzetno je bitno na koji način i s kojim preparatima čistite i njegujete lice jer ćete posljedice loše obavljenog posla trpjeti dugoročno. 

Ne bi bilo loše da najprije obavite testiranje tipa kože koje se u većini ljekarni može obaviti besplatno kako biste znali koje uopće linije proizvoda trebate uzimati u obzir.  Međutim, koji god tip kože imali, ne bi smjeli preskakati niti jedan korak pri čišćenju i hidrataciji lica. Iako mnoge osobe s masnom kožom izbjegavaju koristiti kremu, to će masnu kožu učiniti još masnijom jer će lučiti više sebuma kako bi zaštitila površinski sloj kože. 

Kada je hidratacija u pitanju, tonik također igra vrlo bitnu ulogu. On, osim hidratacije, služi kao posljednji korak u čišćenju koji odstranjuje one najmanje nečistoće koje gel za umivanje i micelarna vodica nisu uspjeli maknuti. 

Jedan od najboljih prirodnih tonika je ružina vodica koju možete pronaći u različitim varijantama, od one u spreju do one koju doma kuhate sami. Latice crvenih ruža bogate su antioksidansima koji hidriraju kožu i sprječavaju nastajanje bora. 

Ipak, za koju god varijantu tonika se odlučite, nećete pogriješiti jer svaki radi jednako dobar posao. No, ako vam je praktičnost presudna, odaberite tonik u spreju jer ćete ga, osim u njezi kože lica, moći koristiti kao sredstvo za osvježavanje šminke tijekom dana koje ima puno više pogodnosti za kožu od fiksatora koji sadrži velike količine alkohola koji isušuje kožu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara